Αστέρια στον Πειραιά

Αγώνες επίδειξης Beach Volley και Ποδοβόλεϊ με τη συμμετοχή μεγάλων αθλητών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην παραλία Βοτσαλάκια,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.
 
Ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο Ντανιέλ Μπατίστα ήταν ορισμένοι μόνο από τους διακεκριμένους αθλητές, που έλαβαν μέρος στην επίδειξη ποδοβόλεϊ, προσελκύοντας τα βλέμματα του κόσμου που παρακολούθησε τους αγώνες επίδειξης.
 
Στην παραλία Βοτσαλάκια βρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, όπου και παρακολούθησε τους αγώνες επίδειξης στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο.
 
Ο κ. Αντώνης Νικοπολίδης δήλωσε: «Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, φτιάξαμε ένα  ωραίο γήπεδο, παίξαμε ποδοβόλεϊ, ήρθαν μεγάλοι αθλητές όπως ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο Ντανιέλ Μπατίστα και συμμετέχουμε όλοι μαζί σε αγώνα επίδειξης. Το διασκεδάζουμε, περνάμε πολύ ωραία. Το ποδοβόλεϊ δεν είναι ευρέως γνωστό στην Ελλάδα, ωστόσο έχει χιλιάδες φίλους στο εξωτερικό. Παίζεται κυρίως από Βραζιλιάνους και εμείς προσπαθούμε να πάρουμε λίγη από τη δόξα τους! Προσπαθούμε και όταν προσπαθείς, μπορείς να διορθώσεις και να καταφέρεις τα πάντα».
 
Ο κ. Μώραλης, παραβρέθηκε στους Αγώνες Επίδειξης Πόλο  στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά,  όπου πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των Ακαδημιών Κοριτσιών και Αγοριών του Ολυμπιακού και του Εθνικού Πειραιά. Επίσης έλαβαν μέρος οιομάδες Πόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Επίλεκτοι του  Πειραιά.
 
Στους αγώνες προσέφερε ένα εκπληκτικό θέαμα για το κοινό η Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης με μια εντυπωσιακή επίδειξη.
 
Κατά τη διάρκεια του τουρνουά πραγματοποιήθηκε απονομή Βραβείων σε Ομάδες και Αθλητές για την προσφορά και τις επιτυχίες τους στον χώρο του Αθλητισμού.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε: «Ο Πειραιάς γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. Γιορτάζουμε τη θάλασσά μας, το λιμάνι μας, τη ναυτοσύνη μας. Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού διοργάνωσε παράλληλες εκδηλώσεις με διαφορετική θεματολογία και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο τουρνουά πόλο, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια. Στόχος μας είναι να αυξηθούν τα αθλητικά γεγονότα σε κάθε γωνιά της πόλης. Σας ευχαριστώ».
 
Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Σταύρος Ελληνιάδης, δήλωσε: «Πειραιάς, Θάλασσα, Πισίνα και ναυταθλητισμός είναι έννοιες συνυφασμένες. Χαίρομαι για όλα αυτά που γίνονται σήμερα,  στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά. Εδώ είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του πόλο που έχει προσφέρει τεράστιες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς οι δύο ομάδες της πόλης μας, ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός έχουν προσφέρει μεγάλες διακρίσεις και τίτλους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Πρόθεσή μας είναι αυτό το τουρνουά να γίνει και του χρόνου».
 
Ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Νίκος Γέμελος, επισήμανε: «Μετά την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου ουσιαστικά  αγωνίστηκαν και τιμήθηκαν οι κολυμβητές μας, ο Πειραιάς συνέχισε τους αγώνες επίδειξης και τις βραβεύσεις στην πισίνα στα Βοτσαλάκια. Η συμμετοχή των αθλητών δείχνει ότι το 90% των ναυταθλητικών αθλημάτων ανήκει στον Πειραιά. Οι βραβεύσεις που έγιναν ήταν για μεγάλες διακρίσεις των συλλόγων μας. Είναι πολύ όμορφες στιγμές για την πόλη και για εμάς καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστούμε τη χαρά του κόσμου και των αθλητών μας».
 
Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης παραβρέθηκε στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά.  Γευστικές δοκιμές, ξεναγήσεις στις ανεμότρατες της ιχθυόσκαλας, live cooking, αλλά και γνωριμία με τα ναυτικά και αλιευτικά επαγγέλματα συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε το παρών στους αγώνες Κωπηλασίας που διοργάνωσε σήμερα ο Όμιλος Ερετών με ανοικτή συμμετοχή Σωματείων και Αθλητών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.
 
Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Φαληρικό όρμο, με ανοικτή συμμετοχή Σωματείων και Αθλητών. Η εκκίνηση δόθηκε στο «Σκαφάκι»  με τερματισμό τη Μαρίνα Ζέας.
 
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε   απονομή των μεταλλίων στους αθλητές που διακρίθηκαν.
 
Επίσης, ο Όμιλος Ερετών  άφησε ανοιχτό για το κοινό το διατηρητέο κτίριο του Ομίλου, όλο το Σαββατοκύριακο 30  και 31 Μαΐου. Οι πολίτες του Πειραιά αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο διατηρητέο κτίριο και στην 130χρονη ιστορία του, μέσα από το σπάνιο μουσειακό υλικό. Συγχρόνως, θαύμασαν από κοντά τιςαρχαιότερες αθλητικές εγκαταστάσεις, τους νεώσοικους κ.α.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Όμιλο Ερετών, ο Δήμαρχος παρακολούθησε μαζί με τους αθλητές και τους Διοικούντες, την κούρσα που έφερε το αργυρό μετάλλιο στην Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας και πανηγύρισαν όλοι μαζί.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τόνισε:
«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ στο παλαιότερο Σύλλογο της χώρας και των Βαλκανίων.
Ο τετραήμερος εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, ο οποίος ολοκληρώνεται σήμερα, ήταν μία επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τιμή για την πόλη μας, να εορταστεί εδώ η «Ημέρα Θάλασσας και Ναυτιλίας 2015» σε δύο άξονες.  Ο ένας άξονας ήταν το Αναπτυξιακό.  Η θάλασσα, η ανάπτυξη, οι πόλεις λιμάνια, τα επαγγέλματα γύρω από τη θάλασσα. Η οποία ανάπτυξη και όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για τη χώρα, θα έρθει από τη θάλασσα, τη ναυτιλία και τον Τουρισμό. Ο δεύτερος άξονας είναι οι δημόσιες εκδηλώσεις που έχουμε οργανώσει στην πόλη. Εξήντα και πλέον παράλληλες εκδηλώσεις- για να αναδείξουμε τη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα, τη ναυτοσύνη, τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τη σχέση μας με τον αθλητισμό τις σκέψεις μας τις διαδρομές μας, τους ανθρώπους τους Πειραιώτες. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο.
Έχουμε αποφασίσει να αποτελέσει θεσμό για τον Πειραιά. Για ένα τριήμερο και κάθε Μάιο, να υπάρχουν αντίστοιχες εκδηλώσεις. Είναι βέβαιο ότι υπήρξαν προβλήματα στη διοργάνωση, δεν μπορούσαν να ήταν τέλειες όλες οι εκδηλώσεις.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Όμιλο Ερετών και τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες κωπηλασίας αλλά και όλους όσοι βοήθησαν. Να ευχηθώ να τα χιλιάσετε και είμαστε εδώ ως Δήμος να βελτιώνουμε τα προβλήματα και κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι. Σας ευχαριστώ».
 
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε το παρών στη διεξαγωγή των Διεθνών Αγώνων Canoe-KayakFlatwater, που πραγματοποιήθηκαν στο Μικρολίμανο, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ευρωπαική Ημέρα Θάλασσας.
 
Παράλληλα με τους αγώνες Κάνοε Καγιάκ, εκατοντάδες πολίτες παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:
 
«Είναι μία από τις εξήντα και πλέον παράλληλες εκδηλώσεις που οργανώσαμε με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. Βρισκόμαστε στο Μικρολίμανο σε Αγώνες καγιάκ, που τουλάχιστον εδώ, δεν είχαμε ξαναδεί. Με ωραία περίπτερα, με πολλά παιδιά χρώματα, ωραία θέα, το εξαιρετικά όμορφο Μικρολίμανό μας.  Ολοκληρώνονται δυστυχώς το βράδυ οι εκδηλώσεις μας. Νομίζω ότι ο Πειραιάς χρειάζεται ζωντάνια, χαμόγελο. Η πόλη μας είδε χρώματα μετά από καιρό. Χρειάζεται μια αφορμή η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. Εμείς όμως για να μην χρειαζόμαστε κάθε χρόνο μια τέτοια αφορμή, κάθε Μάιο τέτοιες μέρες θα κάνουμε θεσμό ένα τριήμερο εκδηλώσεων για να δείχνουμε τη σχέση μας με την Θάλασσα, τη ναυτιλία, τα ναυτικά επαγγέλματα. Για να μπορέσουμε να αναδείξουμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τις διαδρομές μας, τις γεύσεις μας, τη σχέση μας με τον αθλητισμό. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές και του ΝΑΣ και του kayak Greece. Πήγαν όλα πολύ καλά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι΄ αυτό».

Σχετικά άρθρα