Χωρίς Κιριλένκο η προεπιλογή της Ρωσίας

Χωρίς τον Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος ενδέχεται να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, θα αγωνιστεί η Εθνική Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 20 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου σε Γερμανία (Βερολίνο), Κροατία (Ζάγκρεμπ), Λετονία (Ρίγα) και Γαλλία (Μονπελιέ), με την τελική φάση να φιλοξενείται στην γαλλική πόλη Λιλ.
Ο Εβγένι Πασούτιν ανακοίνωσε σήμερα τους 22 παίκτες από τους οποίους θα προκύψει η τελική δωδεκάδα της Ρωσίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτοί είναι οι εξής:
Γκαρντ: Άντον Πονκρασόφ (Κράσνιε Κρίλια), Ντμίτρι Κβοστόφ (Νίζνι Νόβγκοροντ), Αλεξέι Σβεντ (Νιου Γιορκ Νικς), Βιτάλι Φριντζόν και Εβγκένι Βορονόφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ιγκορ Βιάλτσεφ (Χίμκι), Άρτεμ Βίκροφ και Ντμίτρι Κουλάγκιν (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης), Μιχαΐλ Κουλάγκιν (Νόβογκορστ).
Φόργουορντ: Σεργκέι Μόνια (Κίμκι), Νικίτα Κουρμπάνοφ και Αντρέι Ζούμπκοφ (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Αντρέι Βοροντσέβιτς και Πάβελ Κορόμπκοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Σεμιόν Αντόνοφ (Νίζνι), Εβγκένι Βάλιεφ (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης), Πάβελ Αντίποφ (Ούνικς Καζάν).
Σέντερ: Τιμοφέι Μοζγκόφ (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Σάσα Κάουν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ρουσλάν Πάτεεφ (Κίμκι), Άρτεμ Κλιμένκο (Άφτοντορ), Αντρέι Ντεσιάνιτκοφ (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης).
Οι προπονήσεις της Εθνικής Ρωσίας θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουλίου, στο Νοβογκόρσκε. Η ρωσική ομάδα έχει κληρωθεί στο Β’ Όμιλο, που θα λάβει χώρα στο Γκντανσκ, και θα τεθεί αντιμέτωπη με την Πολωνία, τη Βοσνία, το Ισραήλ, τη Γαλλία και τη Φινλανδία.

Σχετικά άρθρα