Για το sweep οι «αιώνιοι»

 
Μία νίκη μακριά από τον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οι οποίοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους με ΠΑΟΚ και Άρη αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.
Την αυλαία του game 3 των σειρών των ημιτελικών ανοίγει το ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό (18:30, Novasports 3) στο άδειο λόγω τιμωρίας Nick Galis Hall. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη για να κάνουν το 3-0 να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος. Από την άλλη μεριά ο Άρης ζητάει πρωτίστως μία καλή εμφάνιση μετά την απογοητευτική του εικόνα στο ΣΕΦ.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει στους Βασίλη Σπανούλη και Μπρέντ Πέτγουεϊ. Ο αρχηγός έμεινε στην Αθήνα για να ξεκουραστεί ενώ ο Αμερικανός φόργουορντ υπέστη ένα τράβηγμα και δεν θα βρεθεί στο Nick Galis Hall.
Από την άλλη μεριά ο Δημήτρης Πρίφτης έχει πολλές και σημαντικές απουσίες. Πονοκέφαλος για τον Έλληνα τεχνικό αποτελεί η απουσία των Αντεγκμπόγιε, Νέιμικ, Σίμτσακ και Καραθανάση. Μικρές πιθανότητες συμμετοχής έχει ο Σίμτσακ ο οποίος αν και δεν είναι έτοιμος ίσως κληθεί να μπει στο παρκέ λόγω των πολλών απουσιών.
Με τον Μπατίστα να απουσιάζει και πάλι ο Παναθηναϊκός κοντράρεται στην Πυλαία (20:30, Novasports 2) με τον ΠΑΟΚ. Η σειρά είναι στο 2-0 και οι πράσινοι θέλουν να τελειώσουν όσο το δυνατόν πιο εύκολα και να συγκεντρωθούν στους τελικούς.
Ο ΠΑΟΚ ζητάει μία νίκη προκειμένου να δείξει ότι έχει ανέβει επίπεδο και μπορεί να κοντράρει τον Παναθηναϊκό. Στον δικέφαλο υπήρχε η αίσθηση ότι φέτος θα μπορέσει αν όχι να χτυπήσει την πρόκριση στον τελικό, τουλάχιστον να φανεί ανταγωνιστικός και να κοντράρει τους πράσινους. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής στη σειρά δεν έχει γίνει και ο ΠΑΟΚ ψάχνει μία νίκη απέναντι στην ομάδα του Μανωλόπουλου.
Το τριφύλλι θα αγωνιστεί χωρίς τον Εστέμπαν Μπατίστα ο οποίος δεν ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπωρεί και έμεινε στην Αθήνα. Ο Κούπερ από την άλλη μεριά είναι έτοιμος και θα βοηθήσει.
Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν υπολογίζει τον Τζούλιαν Βον αφού δεν κατάφερε να προπονηθεί μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε στο γαστροκνήμιο. Στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού είναι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Σχετικά άρθρα