Δραματική… παραμονή για Μόναχο 1860 (video)

Στο… παραπέντε το Μόναχο 1860 «έσωσε» την κατηγορία και θα συνεχίσει στην Β’ Γερμανίας τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς στη ρεβάνς των μπαράζ παραμονής/ανόδου με την Χόλσταϊν Κιλ νίκησε με ανατροπή 2-1 με γκολ στο 90’+1 (0-0 το πρώτο ματς)…

Να θυμίσουμε ότι το Μόναχο 1860 κατάφερε την τελευταία αγωνιστική να βρεθεί στην 16η θέση στην κανονική διάρκεια και στα μπαράζ, και έτσι και να διεκδικήσει την παραμονή του στη δεύτερη κατηγορία κόντρα στην Χόλσταϊν Κιλ, η οποία είχε βγει 3η στην τρίτη.

Το πρώτο ματς είχε λήξει 0-0 και η φιλοξενούμενη έκανε το 1-0 στο 16’ με τον Κάζιορ, «παγώνοντας» περίπου 60.000 οπαδούς στην «Allianz-Arena».  Δέκα λεπτά νωρίτερα ο μέσος της Χόλσταϊν είχε βρει ξανά δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη και τον Κάζιορ να έχει τις άλλες δύο καλές στιγμές (21’, 42’) για την Χόλσταϊν Κιλ.

Στο δεύτερο μέρος, μετά το 70’ το Μόναχο 1860 τα έπαιξε… όλα για όλα!. Στο 71′ ο Άιχερ έκανε μεγάλη απόκρουση στην προσπάθεια του Χάιντερ και έτσι κράτησε «ζωντανά» τα «λιοντάρια». Έτσι, η γηπεδούχος έκανε το 1-1 στο 78’. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Κρόνχολμ, ο Άντλουνγκ σκόραρε με σουτ εντός περιοχής! Στη συνέχεια η γηπεδούχος πίεσε και άλλο, καθώς ήθελε και δεύτερο γκολ. Έφτασαν κοντά στο 2-1 με τους Βάιγκλ (80′) και Άντλουνγκ (86′), αλλά η… λύτρωση ήρθε στο 90’+1! Ο Ράμα έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κρόνχολμ και ο Μπίλοβ πήρε το «ριμπάουντ» για να κάνει το τελικό 2-1!

Σχετικά άρθρα