Μαρκόπουλος: «Καθόλου ευχαριστημένος»

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε με 3-0 ήττες από τους τελικούς του Πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό και ο Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε ότι: «Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τους παίκτες μου».
«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, ήταν καλύτερος σε όλη τη σειρά», παραδέχθηκε ο προπονητής του «Δικέφαλου» και εξήγησε ότι: «Οι αγώνες είχαν την ίδια εικόνα. Ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε φορτσάτος, μας έβγαζε από τον ρυθμό μας και μετά διαχειριζόταν το παιχνίδι. Είναι σκληρή ομάδα, σε βγάζει από τους στόχους σου στην επίθεση μέσα από την άμυνά του, ενώ επιθετικά εκμεταλλεύεται τα κορμιά που διαθέτει στα ατομικά μαρκαρίσματα. Συν τοις άλλοις είχε υψηλό ποσοστό ευστοχίας από τα τρίποντα, ενώ εμείς δεν βγήκαμε έγκαιρα και δώσαμε ελεύθερα σουτ. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Δεν είναι δυνατόν να χάνεις με 20 πόντους και να μην έχεις δώσει ούτε τέσσερα ομαδικά φάουλ. Είναι σημείο που μας απασχολεί και πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση». 
O Μαρκόπουλος ρωτήθηκε για τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα από την πλευρά των παικτών του και αν στο -21 (12-33, 10′), εγκατέλειψαν το παιχνίδι. «Πολλά μπορείς να πεις αλλά τίποτε είναι σίγουρο», απάντησε ο κόουτς του ΠΑΟΚ και παρατήρησε: «Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Είναι και θέμα ικανότητας». 
Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο συγκρούσεων ΠΑΟΚ – Άρη στον μικρό τελικό του πρωταθλήματος και για τις πιθανότητες κατάκτησης της 3ης θέσης από την πλευρά της δικής του ομάδας, σημείωσε: «Πρέπει να μπεις και να κερδίσεις, να εκμεταλλευτείς την έδρα σου. Ο Άρης είναι δυνατή ομάδα αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πιο σκληρός. Είναι υποθετική ερώτηση». 
Σε ερώτηση σχετική με τις επιδόσεις της ομάδας στα πλέι οφ αλλά και την απόδοση του Μαρκ Κάρτερ, ο κόουτς του «Δικέφαλου» εξήγησε: «Δεν είναι ίδια τα παιχνίδια των πλέι οφ με αυτά της κανονικής διάρκειας. Είναι διαφορετικό να αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό που σου ασκεί πολύ μεγάλη πίεση στην άμυνα και σε βγάζει από το παιχνίδι σου. Σε ότι αφορά τον Κάρτερ, ίσως να μην ήταν στη σειρά αυτός που θα θέλαμε, επαναλαμβάνω όμως ότι διαφορετική πίεση δέχεται από τους παίκτες του Παναθηναϊκού». 
«Έτσι όπως ξεκίνησε το παιχνίδι και με την εικόνα των δύο αγώνων που προηγήθηκαν, μας κόστισε ότι δεν δώσαμε φάουλ, δεχθήκαμε εύκολους πόντους και δώσαμε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να αποκτήσει αυτοπεποίθηση», υπογράμμισε ο Γιώργος Δέδας, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ. «Αυτό κόστισε. Όσοι ξέρουν μπάσκετ καταλαβαίνουν. Θα κρατήσω την αντίδρασή μας, δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, μειώσαμε στους 11 πόντους αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι Ρέθυμνο. Υπό την έννοια ότι με το Ρέθυμνο ανατρέψαμε μια μεγάλη διαφορά. Είπαμε στο πρώτο τάιμ άουτ να τους κρατήσουμε στην άμυνα, να βάλουμε δύο μεγάλα σουτ για να αλλάξει η ψυχολογία και το παιχνίδι. Δεν έγινε. Η σειρά έκλεισε στο 3-0».
«Προσωπικά κρατάω το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς μας στους δύο αγώνες στην Αθήνα, όπου γυρίσαμε και παιχνίδι 15 πόντων», επισήμανε ο Δέδας και σχολίασε: «Κι αν στον σημερινό αγώνα εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, τα υπόλοιπα ήταν ισορροπημένα. Θέλαμε να πάρουμε μια νίκη, δεν τα καταφέραμε. Τώρα πάμε για να διατηρήσουμε το κεκτημένο της 3ης θέσης αξιοποιώντας την έδρα μας». 
Σε ερώτηση σχετική με τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα από τους ίδιους τους παίκτες, σημείωσε: «Είχαμε πει να μην δώσουμε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πετύχει εύκολους πόντους. Ήταν καθοριστική η ευστοχία τους, αλλά αρκετά σουτ ήταν μαρκαρισμένα. Η επίθεση προηγείται της άμυνας γιατί σου δίνει ψυχολογία. Απλά, με στεναχωρεί που χάθηκαν κάποια λέι απ ή ελεύθερες βολές. Μετά, με την διαφορά στους 21 πόντους ήταν αδύνατο να το γυρίσουμε». 
Ζητήθηκε από τον 35χρόνο φόργουορντ να βαθμολογήσει την απόδοση της ομάδας του στη σειρά των αγώνων με τον Παναθηναϊκό: «Βάσει δυναμικής των δύο ομάδων και με όλον τον σεβασμό για τον Παναθηναϊκό, μας κόστισε πολύ η απουσία του Βον γιατί το δικό μας rotation είναι πιο περιορισμένο. Ο Λάνγκφορντ έκανε τεράστια προσπάθεια αλλά είχαν να αντιμετωπίσει βαριά κορμιά. Μας κόστισε η απουσία του Βον και στον τομέα των ριμπάουντ. Με αυτές τις παραμέτρους, βάζω στην ομάδα μου βαθμό. Λίαν Καλώς».

Σχετικά άρθρα