Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Ριζότο με γεύση καλοκαίρι!
Ριζότο με γεύση καλοκαίρι! thumbnail

Ριζότο με γεύση καλοκαίρι!


Συστατικά




  • 750 ml νερό (3 κούπες)

  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο (1 κούπα)

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 1 πρέζα ζάχαρη

  • θυμάρι

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 1 μελιτζάνα

  • 2 κολοκυθάκια

  • 300 γρ. ντοματίνια

  • 1 ζωμό λαχανικών


Για το σερβίρισμα



  • δυόσμο

  • άνηθο

  • μαϊντανό

  • ξύσμα 1 λεμονιού

  • ελαιόλαδο

  • πιπέρι


 


Μέθοδος Εκτέλεσης



Ένα ελαφρύ ριζότο, δροσερό και πολύ πολύ καλοκαιρινό!



  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.

  • Κόβουμε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρουμε μικρά κυβάκια (κόψιμο μπρινουάζ).

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.

  • Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως κόψαμε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα και η μελιτζάνα, ρίχνουμε μέσα και τα κολοκυθάκια.

  • Προσθέτουμε το ρύζι μας (1 κούπα) και σοτάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτουμε τα ντοματίνια, 3 φλυτζάνια νερό, 1 ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.

  • Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη φωτιά μας. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 20-25 λεπτά. Μόλις γίνει το ριζότο, αφαιρούμε από τη φωτιά . Ψιλοκόβουμε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλουμε. 


 


http://akispetretzikis.com/


 



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X