«Αξιόλογη δύναμη η Ελλάδα»

Συνέντευξη στη επίσημο site του EURO U-19 2015 παραχώρησε ο προπονητής της Εθνικής Ρωσίας, Ντμίτρι Χομούχα ενόψει της τελικής φάσης, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του:

Πώς προετοιμαστήκατε για το τουρνουά; Κάνατε κάποιου είδους ιδιαίτερη προετοιμασία ώστε να αντιμετωπίσετε ομάδες με διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου από το δικό σας;

«Δέκα ημέρες πριν από τους αγώνες της τελικής φάσης θα μεταβούμε σε προπονητικό κέντρο της Ιταλίας, όπου θα πραγματοποιήσουμε την προετοιμασίας μας. Ακόμα δε γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας, αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει στην κλήρωση της 9ης Ιουνίου. Ύστερα από τον καταρτισμό των ομίλων, θα μελετήσουμε διεξοδικά τις αντίπαλες ομάδες και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, λαμβάνοντας υπόψη μας τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους, καθώς επίσης τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σας για το τουρνουά; Πιστεύετε ότι η Ρωσία έχει πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο;

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε κάθε ματς. Όσο για το τρόπαιο, όλες οι ομάδες της τελικής φάσης έχουν τις ίδιες πιθανότητες να το κατακτήσουν».

Πιστεύετε πως υπάρχουν φαβορί για τον τίτλο;

«Κατά τη γνώμη μου οι ομάδες που έχουν ένα αβαντάζ για την κατάκτηση του τίτλου είναι αυτές που συμμετέχουν συστηματικά σε τελικές φάσεις. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για τις οχτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης σε αυτήν την ηλικία και για παίκτες που διαθέτουν πλούσιο ταλέντο και προοπτικές».

Ποια η γνώμη σας για την ελληνική ομάδα;

«Η Εθνική Ομάδα Ανδρών στέφθηκε το 2004 πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το στιλ που εμφύσησε ο Ότο Ρεχάγκελ στην εθνική ομάδα αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Όταν η Ελλάδα αγωνίζεται εντός έδρας είναι μια πολύ δυνατή αντίπαλος. Επίσης, σε συλλογικό επίπεδο, οι ελληνικές ομάδες πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις στο Champions και στο Europa League. Συνολικά, η Ελλάδα αποτελεί μια αξιόλογη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ειδικά στις μικρές ηλικίες έχει συνεχόμενες συμμετοχές σε τελικές φάσεις EURO. Εάν συναντήσουμε την ελληνική ομάδα στο τουρνουά το καλοκαίρι, είτε στους ομίλους είτε στα νοκ-άουτ, θα γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα αξιόμαχο σύνολο που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε».

Σε επίπεδο θεάματος, τι να περιμένουν οι φίλαθλοι που θα έρθουν στα γήπεδα της Κατερίνης, της Βέροιας και της Λάρισας; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να τους στείλετε;

«Είμαι σίγουρος πως οι φίλαθλοι που θα παραβρεθούν στο γήπεδο θα δουν πάθος και θέληση, καθώς όλες οι ομάδες που θα έρθουν στην Ελλάδα έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη. Επίσης, θα παρακολουθήσουν από κοντά παίκτες που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την Εθνική Ομάδα Ανδρών της κάθε χώρας και αυτό είναι πάντα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ελπίζω οι φίλαθλοι να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να στηρίξουν τις προσπάθειες μας σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Σχετικά άρθρα