Αναστασίου: «Αλλάζει το στάτους και η δυναμική του κλαμπ με Εσιέν»

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν θέλησε να σχολιάσει την έλευση του Μίκαελ Εσιέν καθώς όπως τόνισε δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η σεζόν. Παρ’ όλα αυτά παραδέχθηκε ότι η έλευση του Γκανέζου αλλάζει τη δυναμική και το στάτους του συλλόγου, ενώ για το ματς με τον Αστέρα είπε ότι σε δύο από τους τρεις στόχους που είχε θέσει η ομάδα τα κατάφερε.

Αναλυτικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε:

«Θέλαμε να δώσουμε ευκαιρία σε κάποια παιδιά, να κερδίσουμε το παιχνίδι και να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Κατά 2/3 τα καταφέραμε. Ήταν μια καλή εικόνα από την ομάδα, δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα πέρα από το τέλος που χαλαρώσαμε και κουραστήκαμε. Χάσαμε τις ισορροπίες μας στο κέντρο. Από την άλλη ήμασταν πιο επιθετικοί και θα μπορούσαμε αν είχαμε πιο καθαρό μυαλό να βάλουμε γκολ και να πάρουμε το παιχνίδι. Ήταν ευχάριστο που αγωνίστηκαν παιδιά μετά από αρκετό καιρό όπως οι Κοτσόλης, Μαρινάκης, Δώνης και αυτό δείχνει και το βάθος της ομάδας. Στο τελευταίο ματς θα κοιτάξουμε να έχουμε μια καλή εικόνα. Κάποια παιδιά έχουν ήδη πάρει άδεια και από αύριο θα λείπουν. Ζέκα, Στιλ, Ατζαγκούν, ο Ταυλαρίδης πήρε κόκκινη και ο Μπεργκ θα φύγει το Σάββατο».

Για τον Εσιέν: «Θα προτιμούσα να μην αναφερθώ στον Εσιέν. Στη διάρκεια των πλέι-οφ θα ήθελα να αφορά την ομάδα οποιαδήποτε συζήτηση και όχι μεταγραφές. Σίγουρα αλλάζει το στάτους του συλλόγου, όμως θα το συζητήσουμε την Κυριακή μετά τη λήξη των πλέι-οφ ή στην προετοιμασία».

Για το στόχο της επόμενης σεζόν και την απαίτηση του κόσμου για πρωτάθλημα: «Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πάντα σαν στόχο έχεις το πρωτάθλημα και δεν χρειάζεται να το λέμε. Αυτό που είπαμε από την πρώτη μέρα είναι να δείχνουμε πάντα μέσα στο γήπεδο αυτό που μπορούμε και φέτος το θέλαμε, το διεκδικήσαμε και αυτό θα κάνουμε και του χρόνου. Στην Ελλάδα, στο ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι δεν μπορείς να πεις ότι αυτό που θες θα γίνει. Έχουμε βάλει τις βάσεις για τίτλους τα επόμενα χρόνια. Μέσα στο γήπεδο θα προσπαθήσουμε και πιστεύω μετά από δύο χρόνια έχουμε ωριμάσει για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη και να ανέβουμε επίπεδο που θέλουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Για τον Γιώργο Κουτρουμπή: «Εδειξε ότι μπορεί να παίξει και σε αυτή τη θέση και αποτελεί μια δυνατή επιλογή. Το είχα πει πρόσφατα κι για τον Γιώργο μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του. Σε όποια θέση και αν παίξει αυτού ότι ξέρει ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί με ευκολία και στις δύο θέσεις μας δίνει δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουμε όπως πρέπει αν είναι όπως πρέπει».

Σχετικά άρθρα