«Χημεία» με Περέιρα; Χμμμ…

Η άποψη που βασίζεται στην ποδοσφαιρική λογική δεν αλλάζει. Ο Ολυμπιακός δεν είναι εύκολο να προχωρήσει στην αντικατάσταση ενός προπονητή που είναι μερικούς μήνες στην ομάδα, βοήθησε στην κατάκτηση του νταμπλ και δικαιούται να κάνει το δικό του σχεδιασμό και την προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Δεν είναι εύκολο με το διεθνές κύρος που έχει ο Ολυμπιακός χάρη στη μόνιμη παρουσία του στο Champions League να διακόψει τη συνεργασία με έναν γνωστό προπονητή που έχει πάρει το νταμπλ, διότι έτσι χάνει πόντους «εγκυρότητας» και «αξιοπιστίας» στην ευρωπαϊκή αγορά του ποδοσφαίρου.
Υπάρχει και η άλλη πλευρά. Ο Ολυμπιακός και ο Περέιρα είναι αλήθεια ότι σε αυτό το διάστημα της συνεργασίας τους δεν μπόρεσαν να αναπτύξουν μια σχέση απόλυτης αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Έχουν ακουστεί κατά καιρούς παράπονα εντός της ομάδας για τη δυνατότητα του Πορτογάλου να εμπνεύσει. Άπαντες παραδέχονται την εργατικότητά του, αλλά αυτό το κάτι παραπάνω που θέλει ένας σύλλογος σαν τον Ολυμπιακό από τον προπονητή του, δεν το έχει δει στον Περέιρα.
Ο Πορτογάλος είχε καταλάβει το τελευταίο διάστημα και μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου ότι δεν υπήρχε καμία βεβαιότητα πως ο Ολυμπιακός θα τον κρατούσε για τη νέα σεζόν. Και από τη στιγμή που είχε πρόταση από άλλη ομάδα πήγε να τη συζητήσει. Εάν απέρριψε τους Ρέιντζερς επειδή είδε το κλίμα για το πρόσωπό του στον Πειραιά να αλλάζει προς το θετικότερο μετά το νταμπλ ή επειδή η ομάδα της Σκωτίας δεν εξασφάλισε την άνοδο στα μπαράζ, είναι μια ιστορία που λίγη σημασία έχει.
Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση. Με ρίσκα είτε έτσι είτε αλλιώς. Εάν κρατήσει και στηρίξει τον Περέιρα, θα ξέρουν όλοι ότι δεν το κάνει με όλη του την καρδιά και δίχως αμφιβολίες. Εάν τον απομακρύνει και τον αντικαταστήσει πριν από την προετοιμασία, θα μπει σε μια διαδικασία αποζημιώσεων, νέων συμφωνιών, επικοινωνιακού σχολιασμού στο εξωτερικό και ανάγκης άμεσης ενημέρωσης του νέου τεχνικού για πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα.
Καμία από τις δύο αποφάσεις δεν θα είναι παράλογη ή δεν θα αιτιολογείται. Όποια κι αν ληφθεί, θα κριθεί από το χρόνο και την πορεία της ομάδας στη νέα περίοδο εάν ήταν η ορθή…

Σχετικά άρθρα