Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αποκάλυψη: Οικογενειακές μπίζνες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Αποκάλυψη: Οικογενειακές μπίζνες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο thumbnail

Αποκάλυψη: Οικογενειακές μπίζνες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Λίγες μέρες μετά το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» (22.5.2012, «Ο διαχρονικός εργολάβος σίτισης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου») που αναστάτωσε την πανεπιστημιακή κοινότητα και απασχόλησε το υπουργείο Παιδείας, νέα αδιαμφισβήτητα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια από τη δημοσιογραφική έρευνα. Στοιχεία που φανερώνουν νομικές (ασυμβατότητα στην αρχή της αμεροληψίας) και ηθικές παραβάσεις διαπλεκόμενων ακαδημαϊκών, συγγενών και εργολάβων.


Με αφορμή μια σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση έργου σίτισης των φοιτητών ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, είχαμε αναφερθεί βάσει δημοσίων εγγράφων σε δύο ονόματα εναλλασσόμενων πρυτάνεων (Α. Καραμπίνης-Κ. Σιμόπουλος), στον επί 10 χρόνια εργολάβο σίτισης (Χούτος), σε στενούς οικογενειακούς δεσμούς και στις εξωπανεπιστημιακές εταιρικές σχέσεις αρκετών ακαδημαϊκών.


Η γυναίκα του Καίσαρα


Ο νυν πρύτανης Α. Καραμπίνης, στην απάντησή του στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» (την οποία δεν κοινοποίησε στην εφημερίδα), αναφέρει μεταξύ άλλων πως ως προς «τα περί συμμετοχής προηγουμένων πρυτάνεων και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας σε εταιρείες φωτοβολταϊκών, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να απαντηθούν από εμένα.


Εάν και εφόσον είναι αλήθεια, θα απαντηθούν πιστεύω από τους αναφερόμενους στο δημοσίευμα». Βέβαια, στις αναφερόμενες εταιρείες φωτοβολταϊκών συμμετέχει η σύζυγός του, Μαρία Λάππα, ως βασικός μέτοχος με 16% (εταιρεία ΗΛΙΟΧΡΗΣΗ Α.Ε.), όπου επίσης μέτοχος με 25% είναι και ο πρώην πρύτανης Κ. Σιμόπουλος.


Ταυτόχρονα, μια άλλη ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΗΛΙΟΣΤΟΙΧΕΙΟ» με παρόμοιο αντικείμενο έχει ιδρυτές και βασικούς μετόχους τον εργολάβο Αντώνιο Χούτο και τον πρώην πρύτανη Κ. Σιμόπουλο.


Στις 30 Ιουνίου 2011, οι δύο εταιρείες ΗΛΙΟΣΤΟΙΧΕΙΟ και ΗΛΙΟΧΡΗΣΗ πραγματοποίησαν γενική συνέλευση (στις 12 μ. και στις 3 μ.μ.) στα κοινά γραφεία επί της οδού Ευριπίδου 7-9 και Πραξιτέλους 46, όπου παρευρέθηκαν -με βάση τα πρακτικά- όλοι οι μέτοχοι των δύο εταιρειών.


Στο μεταξύ, τον Μάρτιο 2011 ιδρύεται και νέα (τρίτη) εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά με επωνυμία «SUNGARDEN-ΗΛΙΟΚΗΠΟΣ Α.Ε.» από τους Σιμόπουλο Κων/νο, τον γιο του, Ε. Σιμόπουλο, και τον καθηγητή Νομικής του ΔΠΘ και πρόεδρο της Νομικής Υπηρεσίας του πανεπιστημίου, Στυλιανό Σταματόπουλο.


www.efsyn.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X