Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βαρουφάκης: Τους πληρώσαμε από το «αίμα και τη σάρκα μας», ώρα να φανούν και οι δανειστές λογικοί
Βαρουφάκης: Τους πληρώσαμε από το «αίμα και τη σάρκα μας», ώρα να φανούν και οι δανειστές λογικοί thumbnail

Βαρουφάκης: Τους πληρώσαμε από το "αίμα και τη σάρκα μας", ώρα να φανούν και οι δανειστές λογικοί


Πως έχει έρθει η ώρα, οι δανειστές να φανούν λογικοί και να φέρουν προτάσεις που θα επιτρέψουν στο ελληνικό κράτος να εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να ξαναβρεί την ανάπτυξη, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του στο Canal+.


Σχετικά με ερώτηση για το αν η χώρα έχει τα χρήματα να πληρώσει τα 1.6 δις στο ΔΝΤ, ο υπουργός, απάντησε πως , «το ουσιαστικό ερώτημα είναι πώς πέτυχε η Ελλάδα εδώ και 4 μήνες να πληρώνει τους δανειστές της;


Εξακολούθησε να πληρώνει το ΔΝΤ με περισσότερα από 6.5 δισ. δολάρια που πήραμε από το αίμα και τη σάρκα του ελληνικού κράτους.  


Η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό έχει καταφέρει να πληρώνει τους δανειστές της. Αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος γνωρίζει και πέτυχε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να πληρώνει συντάξεις και μισθούς εξακολουθώντας να πληρώνει τα χρέη της.


Εναπόκειται τώρα στους πιστωτές μας να είναι λογικοί και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στο ελληνικό κράτος να εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να ξαναβρεί την ανάπτυξη και επιτέλους να μπορέσουμε να διαγράψουμε την ελληνική κρίση από την ιστορία.


Σε ερώτηση σχετικά με το αν περίμενε περισσότερη στήριξη από την Γαλλία, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως, «Θα περίμενα από τη Γαλλία να στηρίξει περισσότερο την Ευρώπη».


kontranews.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X