Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Έντονος βήχας: Αίτια και κίνδυνοι
Έντονος βήχας: Αίτια και κίνδυνοι thumbnail

Παναγιώτης, αναγνώστης του boro.gr

Έντονος βήχας: Αίτια και κίνδυνοι

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας. Εχω ΧΑΠ και εμφύσημα. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω ειναι αν απο τον πολύ έντονο βήχα που έχω μπορεί να συμβεί κάτι χειρότερο; Ρωτάω γιατι πριν δύο μέρες με έπιασε πονοκέφαλος και σήμερα πονάει το αριστερό μου μάτι και τα πλεύρα μου. Ευχαριστώ.


Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος Λάζαρος, Καρδιολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο βήχας είναι ένα προστατευτικό αντανακλαστικό του οργανισμού που συμβάλλει στην απομάκρυνση ξένων σωματιδίων από το αναπνευστικό, εκκρίσεων, κλπ. Ωστόσο ο παρατεταμένος, έντονος και επίμονος βήχας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα όπως διαταραχή ύπνου, ζάλη, έμετο εξάντληση, ακράτεια ούρων, πονοκέφαλο και σε ακραίες περιπτώσεις απώλεια συνείδησης, κατάγματα πλευρών και αιμορραγίες. Σε περιπτώσεις έξαρσης βήχα, ειδικά σε περιπτώσεις με υποκείμενη χρόνια πάθηση του αναπνευστικού, ο πάσχων θα πρέπει να απευθύνεται στο θεράποντα ιατρό του ο οποίος μετά από εκτίμηση και κατά περίπτωση θα χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία (όπως εισπνεόμενα βρογχοδιασταλτικά ή/και αντιφλεγμονώδη, βλεννολυτικά και σε περιπτώσεις τεκμηριωμένης λοίμωξης αντιβιοτικά). 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X