Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Μάθε την αλήθεια για τις γόνιμες μέρες
 Μάθε την αλήθεια για τις γόνιμες μέρες thumbnail

Μάθε την αλήθεια για τις γόνιμες μέρες

Μπορείτε να μείνετε έγκυος οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου σας


Θεωρητικά, κατά τη διάρκεια του καταμήνιου κύκλου μιας μέσης γυναίκας υπάρχουν έξι ημέρες κατά τις οποίες η επαφή μπορεί να καταλήξει σε εγκυμοσύνη.  Η επικίνδυνη περίοδος σύλληψης, που λέγεται επίσης "γόνιμες ημέρες", είναι οι πέντε ημέρες πριν την απελευθέρωση του ωαρίου (ωορρηξία), συν η ημέρα της απελευθέρωσης του ωαρίου


Υπάρχει κίνδυνος σύλληψης εάν είχατε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις σε διάστημα 5 ημερών πριν την ωορρηξία καθώς το σπερματοζωάριο μπορεί να επιβιώσει για περίπου 5 ημέρες, και μπορεί να περιμένει στις σάλπιγγες, έτοιμο για να γονιμοποιήσει το ωάριο. Ένα ωάριο ζει μόνο 24 ώρες.


Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εγκυμοσύνης είναι όταν η ωορρηξία συμβαίνει λίγο μετά από μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις


Η βιωσιμότητα του σπερματοζωαρίου εξασθενεί τις ημέρες που ακολουθούν την επαφή. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος σύλληψης είναι μεγαλύτερος όταν η ωορρηξία συμβαίνει στις τρεις ημέρες που ακολουθούν την σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.


Πότε είναι η επικίνδυνη περίοδος σύλληψης;


Δεν υπάρχει τρόπος να μάθετε πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας – και μπορεί να είναι σε διαφορετική στιγμή κάθε μήνα.


Το ωάριο μετά την απελευθέρωσή του ζει 24 ώρες. Η γονιμοποίηση είναι δυνατή έως και την 6η ημέρα μετά από την επαφή χωρίς προφυλάξεις


 


Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του καταμήνιου κύκλου.  • Μπορεί να μην έχετε ωορρηξία την ίδια ημέρα του κύκλου σας κάθε μήνα.  • Οι γυναίκες που έχουν τακτικό κύκλο μπορεί να έχουν τις γόνιμες ημέρες τους οποιαδήποτε στιγμή, από την 6η ως την 21η ημέρα.

  • Οι γυναίκες που έχουν άτακτο κύκλο μπορεί να έχουν τις γόνιμες ημέρες τους από την 8η έως την 28η ημέρα


 


Τι είναι το ellaOne®;


Το ellaOne® είναι ένα χάπι της επόμενης ημέρας που μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις  ή εάν η μέθοδος αντισύλληψης απέτυχε.


Το ellaOne® είναι αποτελεσματικό τη στιγμή που χρειάζεται περισσότερο, γιατί μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη ακόμα και λίγο πριν την ωορρηξία 


Είναι πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τα παλαιότερα προϊόντα που περιέχουν λεβονοργεστρέλη. Είναι το μοναδικό που είναι αποτελεσματικό ακόμα και αν η γυναίκα πρόκειται να κάνει ωορρηξία την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, μέρες δηλαδή που ο κίνδυνος εγκυμοσύνης είναι μέγιστος. 


Το ellaOne® δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Έτσι, τη στιγμή της απελευθέρωσης του ωαρίου (ωορρηξία), τα σπερματοζωάρια που βρίσκονται στο σώμα σας δεν είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο.


Το ellaOne® πρέπει να ληφθεί το συντομότερο δυνατό, αλλά όχι αργότερα από 5 ημέρες (120 ώρες) μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου.


Μπορείτε να πάρετε το ellaOne® με λίγο νερό όσο το δυνατό συντομότερα, όχι όμως αργότερα από 120 ώρες (5 ημέρες) μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.


 
Ενημερωθείτε στο www.ellaOne.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X