Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Μύθοι για την αντισύλληψη και την περίοδο!
Μύθοι για την αντισύλληψη και την περίοδο! thumbnail

Μύθοι για την αντισύλληψη και την περίοδο!

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι αντισύλληψης, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για την αποφυγή της εγκυμοσύνης. Υπάρχει επίσης μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, τη χρήση αντισύλληψης, καθώς και για ορισμένες μεθόδους που απλούστατα δεν έχουν αποτέλεσμα.


Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένοι συχνοί μύθοι σχετικά με την περίοδο, την ερωτική επαφή και την αντισύλληψη.


Η ωορρηξία συμβαίνει στα μέσα του κύκλου, την 14η περίπου ημέρα.


ΛΑΘΟΣ


Η στιγμή της ωορρηξίας είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτη. Μόνο το 10% των γυναικών έχουν ωορρηξία την 14η μέρα του κύκλου τους. Η ωορρηξία μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, από την 11η μέχρι την 21η μέρα εάν ο κύκλος σας είναι τακτικός, και μέχρι την 28η μέρα εάν ο κύκλος σας είναι ακανόνιστος. Η χρονική στιγμή της ωορρηξίας μπορεί επίσης να ποικίλει από κύκλο σε κύκλο, καθιστώντας αδύνατο τον υπολογισμό της. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος σύλληψης σε σχεδόν κάθε ημέρα του κύκλου σας.


Δεν μπορώ να μείνω έγκυος στην αρχή και στο τέλος του κύκλου μου


ΛΑΘΟΣ


Επειδή η στιγμή της ωορρηξίας είναι απρόβλεπτη και το σπερματοζωάριο μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 5 ημέρες στις σάλπιγγες, ο κίνδυνος σύλληψης λόγω ερωτικής επαφής χωρίς προφυλάξεις υπάρχει σχεδόν κάθε μέρα του κύκλου σας.


Δεν θα μείνω έγκυος εάν ο ερωτικός μου σύντροφος τραβηχτεί πριν την εκσπερμάτωση


ΛΑΘΟΣ


Η διακεκομμένη συνουσία (τράβηγμα πριν την εσκπερμάτωση) δεν αποτελεί αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης. Τα υγρά που απελευθερώνει ο άνδρας πριν την εκσπερμάτωση μπορεί ήδη να περιέχουν σπερματοζωάρια. Επίσης, ο άνδρας μπορεί να μην τραβηχτεί εγκαίρως.


Εάν είχατε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις μέσα στις προηγούμενες  5 ημέρες και αυτή η περίοδος της ζωής σας δεν είναι κατάλληλη για να αποκτήσετε παιδί, τότε κάνετε καλά που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε επείγουσα αντισύλληψη.


Ο μηχανισμός δράσης της επείγουσας αντισύλληψης  για λήψη από το στόμα είναι η αναστολή ή καθυστέρηση της ωορρηξίας, ώστε να μην απελευθερωθεί το ωάριο.ellaOne®


Το ellaOne® είναι ένα χάπι της επόμενης ημέρας που μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη μετά από μια σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή εάν η μέθοδος αντισύλληψης απέτυχε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου γιατί δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Έτσι, τη στιγμή της απελευθέρωσης του ωαρίου (ωορρηξία), τα σπερματοζωάρια που βρίσκονται στο σώμα σας δεν είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο.  Το ellaOne είναι πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τα παλαιότερα προϊόντα που περιέχουν λεβονοργεστρέλη – είναι το μοναδικό που είναι αποτελεσματικό ακόμα και αν η γυναίκα πρόκειται να κάνει ωορρηξία την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, μέρες δηλαδή που ο κίνδυνος εγκυμοσύνης είναι μέγιστος.


Ενημερωθείτε στο www.ellaOne.gr


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X