«Κατάπιε» και την Ιβάνοβιτς η Σαφάροβα

Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της η Λουσί Σαφάροβα αφού με την Μαρία Σαράποβα νίκησε και την Άνα Ιβάνοβιτς.
Η Τσέχα είναι η μοναδική τενίστρια η οποία δεν έχει χάσει ούτε σετ στο τουρνουά. Η Σαφάροβα επικράτησε της Ιβάνοβιτς με 2-0 (7-5, 7-5) και πρώτη φορά στην καριέρα της θα δώσει το παρόν σε τελικό ενός Γκραν Σλαμ.
Μάλιστα η Σαφάροβα είναι η πρώτη Τσέχα που προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός από το 1981. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η Σαφάροβα κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό στη δεύτερη μόλις συμμετοχή της σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ. Αντίπαλος της θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Σερένα Γουίλιαμς και Τιμεα Μπασίνσκι.
Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό με την Ιβάνοβιτς να ξεκινάει εντυπωσιακά αφού προηγήθηκε με 3-0 αλλά η Σαφάροβα έκανε το come back και με τρομερή συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση πήρε το πρώτο σετ.
Η Σαφάροβα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο σετ ωστόσο η Ιβάνοβιτς αντιστάθηκε και προσπάθησε να κάνει το 1-1 αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Σχετικά άρθρα