Πρίφτης: «Με καλή ψυχολογία στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ»

«Πάμε με καλή ψυχολογία στους αγώνες κόντρα στον ΠΑΟΚ», δήλωσε ικανοποιημένος ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τον αποκλεισμό του Άρη από τον Ολυμπιακό από τους τελικούς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και εν όψει των αναμετρήσεων με «έπαθλο» την 3η θέση της τελικής βαθμολογίας με αντίπαλο τον «Δικέφαλο».
«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ήταν πολύ καλύτερος από εμάς», παραδέχθηκε ο προπονητής των «κίτρινων» και σημείωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία των παιδιών σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και έχουμε τα ματς με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια, να λειτουργήσουμε καλά μεταξύ μας και να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και να πάμε να παλέψουμε».
«Για τον Νέιμικ, λόγω της φύσης του τραυματισμού, δεν μπορούμε να έχουμε ούτε χρονοδιάγραμμα ούτε πότε θα παίξει», εξήγησε ο Πρίφτης για τον Αμερικανό σέντερ, που έχασε όλη την σειρά των συναντήσεων με τον Ολυμπιακό. «Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ξεκινάει από τη μέση και τον “χτυπάει” στη γάμπα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος με αυτό που βλέπω, δεν έχει κάνει ούτε μια προπόνηση όλες αυτές τις ημέρες. Ελπίζουμε όλοι να τον έχουμε μαζί μας γιατί είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς».
«Ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε μετά τις δύο πολύ κακές εμφανίσεις στο ΣΕΦ, γι’ αυτό είπα ότι είμαι ικανοποιημένος από τις εδώ εμφανίσεις μας», παρατήρησε ο κόουτς του Άρη. «Σίγουρα στο τέταρτο ματς μας βγήκε η κούραση». «Γενικά θα έλεγα ότι τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ έχουν μια δικιά τους λογική, εμείς πάμε με καλή ψυχολογία σε αυτά τα ματς», υπογράμμισε ο Πρίφτης, που στην συνέχεια ρωτήθηκε για την απουσία του Τζούλιαν Βον για τον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα στοιχείο για μας, αλλά έχουμε τις δικές μας απουσίες. Γενικά εκτιμώ ότι θα παίξει ρόλο η μέρα στην οποία θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Η άμυνα, μικρές λεπτομέρειες που σχετίζονται με την ατομική ποιότητα, οι αποφάσεις των παικτών στις κρίσιμες στιγμές των αγώνων. Δεν θεωρώ ότι έχουν σημασία οι δύο νίκες που πετύχαμε στην κανονική διάρκεια, γιατί αυτά τα παιχνίδια έχουν αυτόνομη υπόσταση. Το καθένα είναι ξεχωριστό».
Ο σημερινός αγώνας θα βοηθήσει τον Άρη να προετοιμαστεί καλύτερα για την σειρά των αναμετρήσεων κόντρα στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον νεαρό γκαρντ των «κίτρινων» Στέλιο Πουλιανίτη: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, ο Ολυμπιακός μας ανάγκασε να κάνουμε κάποια λάθη και μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω σε αυτά για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Σχετικά άρθρα