Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Όλα τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές (Λίστα)
Όλα τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές (Λίστα)  thumbnail

Όλα τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές (Λίστα)


Μέτρα "φωτιά" ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα μα στόχο για ακόμη μία φορά να αποκομίσουν… κέρδος από τη χώρα. Ανάμεσα στα μέτρα είναι η αναμόρφωση της αγοράς γάλακτος και η απελευθέρωση των  ΜΗΣΥΦΑ.


Ολόκληρη η λίστα των μέτρων:


1. Βαθιές τομές στην αγορά γάλακτος που θα διευκολύνουν ουσιαστικά τις εισαγωγές από ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς ανταγωνιστικά μειονεκτήματα.
2. Απελευθέρωση της πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων, σε καταστήματα με ειδική σχετική άδεια, ώστε να μειωθούν οι τιμές και να ενταθεί ο ανταγωνισμός.
3. Απελευθέρωση λειτουργίας των φαρμακείων καθώς και της αδειοδότησής τους χωρίς περιορισμούς, που συνεπάγεται τη λειτουργία τους μέσα σε  supermarkets.
4. Απελευθέρωση αδειοδότησης φούρνων, ώστε να μπορούν να λειτουργούν κανονικά και όχι ως πρατήρια μέσα στα supermarkets.
5. Διάθεση προϊόντων καπνού  χωρίς ειδική άδεια (εκτός περιπτέρων κλπ).
6. Απελευθέρωση των οδικών μεταφορών.
7. Προστασία μόνο όσων δεν έχουν εισόδημα και των μακροχρόνια ανέργων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
8. Θέσπιση ειδικών ζωνών ελεύθερης επιχειρηματικότητας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας με μεγάλη ανεργία, όπου δεν θα ισχύουν οι ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και η κυβέρνηση θα παρέχει και ειδικά φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις.
9. Διατήρηση και ενεργοποίηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά Ταμεία, η οποία θα οδηγήσει αυτομάτως σε περικοπές επικουρικών και ενδεχομένως και κυρίων συντάξεων.
10. Θέσπιση εγγυημένου κατώτατου εισοδήματος 330 ευρώ, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με κοινοτική χρηματοδότηση, αλλά και κριτήρια στα οποία δεν περιλαμβάνεται η κατοχή κατοικίας.
11. Μείωση των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα από το 2016. Αυτό εκτός από το γεγονός ότι θα αφήσει φέτος ανεπηρέαστο τον ΕΝΦΙΑ, θα αφήσει χωρίς αλλαγή φόρους με βάση τις αντικειμενικές τιμές, όπως είναι ο φόρος μεταβίβασης, γονικών παροχών κλπ.
12.  Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και μείωση αντικειμενικών αξιών μεσοσταθμικά κατά 20% από το 2016.
13. Κατάργηση της έκπτωσης του 30% στην εισφορά αλληλεγγύης ανεξαρτήτως εισοδήματος.
14. Άμεση εφαρμογή όλων των εισπρακτικών μέτρων, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό εκ των έσω και χωρίς νέο πακέτο.


kontranews.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X