Απίστευτος Τσάκωνας στη Ρώμη! (video)

Την κούρσα της… ζωής του έκανε ο Λυκούργος Τσάκωνας στη Ρώμη. Παρά το γεγονός ότι εξασφάλισε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στο 4o Diamond League της σεζόν ο 25χρονος σπρίντερ απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κατακτώντας την πρώτη θέση στα 200μ. με χρόνο 20:09 (0,8), επίδοση που τον έφερε στην δεύτερη θέση όλων των εποχών στη χώρα μας στο αγώνισμα πίσω από το 19.85 του Κώστα Κεντέρη. Παράλληλα, ο Τσάκωνας βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης και έγινε ο πέμπτος καλύτερος 200άρης φέτος στον κόσμο και ο πρώτος της Ευρώπης.

Ο αθλητής του Ελευθέριου Βενιζέλου δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του αφού ακόμη και ο πρωταθλητής Ευρώπης Κριστόφ Λεμέτρ, δεν κατάφερε να τον σταματήσει και τερμάτισε δεύτερος με 20.28, μπροστά από τον εξίσου δυνατό Βρετανό Χάρι Ανταμς (20.32).

Ο Τσάκωνας πραγματοποίησε μία από τις σημαντικότερες εμφανίσεις της καριέρας του και έδειξε πως είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Πεκίνο, για το οποίο έπιασε και τυπικά το όριο. Ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας του αθλητή, θα γίνει το Σάββατο στα Χανιά.

Σχετικά άρθρα