Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / La Tribune: Απαράδεκτο και προκλητικό το σχέδιο των δανειστών!
La Tribune: Απαράδεκτο και προκλητικό το σχέδιο των δανειστών! thumbnail

La Tribune: Απαράδεκτο και προκλητικό το σχέδιο των δανειστών!


Η La Tribune τα «χώνει» στους θεσμούς, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το σχέδιο που παρουσίασαν στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για πρόκληση! Ο αρχισυντάκτης των οικονομικών σελίδων Ρομαρίκ Γκοντέν σχολιάζει: «Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση των πιστωτών, οι συζητήσεις όμως συνεχίζονται. Επομένως το τελεσίγραφο είναι ήδη παρωχημένο. Όμως, ο γόρδιος δεσμός των διαπραγματεύσεων παραμένει και είναι οι συντάξεις». 


Στη συνέχεια αναλύει τα δεδομένα της χθεσινοβραδινής συνάντησης στις Βρυξέλλες, εκτιμώντας ότι το μπλοκάρισμα (στις διαπραγματεύσεις) οφείλεται στην ιδεολογική πόλωση των πιστωτών που επικεντρώνουν τη λύση σε μια λογιστική προσέγγιση της οικονομίας.


«Όμως, η λύση στο πρόβλημα των συντάξεων καθώς και στα άλλα δεινά της Ελλάδας, είναι αλλού: Βρίσκεται στην ανάκαμψη της οικονομίας, στην επανοικοδόμηση, στην αναδιάρθρωση του χρέους δημόσιου και ιδιωτικού και στην ενεργό καταπολέμηση της ανεργίας. Τότε μόνο η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος θα είναι δυνατή», συμπληρώνει.


Ο Γκοντέν κάνει λόγο για κατάσταση που μοιάζει να έχει ξεφύγει από τα όρια της λογικής. «Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι μόνο η ελληνική πρόταση αποτελεί ρεαλιστική βάση για τις διαπραγματεύσεις» υπογραμμίζει. Σχετικά με την πρόταση που έβαλαν στο τραπέζι χθες οι θεσμοί, ο αρχισυντάκτης την χαρακτηρίζει ως «προκλητική» και το δε υποτιθέμενο τελεσίγραφο ως «μπλόφα».


Το άρθρο σημειώνει: «Είναι γεγονός ότι το σχέδιο που υπέβαλαν οι πιστωτές στην ελληνική κυβέρνηση είναι πράγματι απαράδεκτο για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Το σχέδιο αυτό, καρπός των δύσκολων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ήταν μια πραγματική πρόκληση. Επρόκειτο για μια νέα “κούρα” λιτότητας που θα εξασθένιζε ακόμα περισσότερο τους πιο αδύναμους. Ήταν επίσης μια προσπάθεια πρόκλησης της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να επέλθει διάσπαση, μέσα από την σαφή θέληση (των πιστωτών) να πατήσουν πάνω στις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για το θέμα των συντάξεων».


Τέλος, το κείμενο αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ξέρει τις προθέσεις των δανειστών, γι' αυτό και απέρριψε άμεσα το σχέδιο. «Εάν ήταν ένα πραγματικό τελεσίγραφο, τότε θα ήταν αδύνατη η συνέχιση των συζητήσεων. Ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει» καταλήγει, εκτιμώντας ότι επρόκειτο για «τελεσίγραφο – μπλόφα».


koutipandoras.gr


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X