Αρχική / More / Αθλητικά / Κοντονής: «Η τιμωρία θα είναι αυστηρότατη»
Κοντονής: «Η τιμωρία θα είναι αυστηρότατη» thumbnail

Κοντονής: «Η τιμωρία θα είναι αυστηρότατη»

Στις 11:00 ο Σταύρος Κοντονής υποδέχθηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Μάνο Παπαδόπουλο, τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη και τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.
Ο κ.Κοντονής είχε καλέσει στο γραφείο του όλους τους προαναφερθέντες προκειμένου να γίνει μία συζήτηση ενόψει της έναρξης (σ.σ. αύριο) της σειράς των τελικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Το κλίμα ήταν καλό παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν ωστόσο εκείνο που τονίστηκε είναι ότι οι κανονισμοί πρέπει να τηρηθούν. Άπαντες δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να γίνουν οι τελικοί χωρίς προβλήματα.
Ο κ.Κοντονής μετά τη συνάντηση είπε: «Κάναμε μια διεξοδική, πολιτισμένη πάνω από όλα και πιστεύω παραγωγική συζήτηση με τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων ομάδων που έχουν τιμήσει τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι αυτό τιμά τις ίδιες και τους φιλάθλους τους. Πρέπει να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, να δούμε το ζήτημα της ισονομίας κατά τη διάρκεια των αγώνων και τη σωστή τήρηση των νόμων και των κανονισμών. Υποβλήθηκαν αιτήματα καλοπροαίρετα και συμφωνήσαμε πως πρέπει να τηρηθούν οι κανονισμοί με αυστηρότητα και ο νόμος προς πάσα κατεύθυνση. Από πλευράς πολιτείας θα κάνει το καθήκον της κι αν υπάρξει παρεκτροπή, που ελπίζω να μην υπάρξει, η τιμωρία θα είναι αυστηρότατη. Απευθύνω έκκληση στους φιλάθλους να προσέξουν τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Θα πρέπει επιτέλους να επαναφέρουμε τον πολιτισμό στα γήπεδα και να στείλουμε ένα μήνυμα πως βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Το μπάσκετ μας έχει δώσει τεράστιες χαρές και μπορούμε να τις ζήσουμε και στο μέλλον στο πεδίο του πολιτισμού, της ισονομίας και της κατανόησης. Εύχομαι όσοι αγώνες γίνουν να είναι σε πολιτισμένα πλαίσια και να είναι πρωταθλητής ο καλύτερος».
Για το αν θα παέι στο γήπεδο: «Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για να υπάρχει μετακίνηση φιλάθλων ή να υπάρχει κοινή παρουσία πέραν των φιλάθλων και των προέδρων ή του υπουργού στο γήπεδο. Να ξέρετε πως όταν θα υπάρξουν οι συνθήκες, θα είμαι ο πρώτος που θα πάω σε έναν αγώνα, διαφορετικά αφήστε με να επιλέξω εγώ ποιους αγώνες θα παρακολουθώ».
Από την πλευρά του ο κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του υπουργού, τόσα χρόνια δεν θυμάμαι τέτοια ενέργεια και δείχνει το ενδιαφέρον της πολιτείας να γίνουν οι τελικοί με σωστό τρόπο. Μπορεί να είχαμε τις αντεγκλήσεις μας με τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά η συζήτηση έγινε σε καλό επίπεδο. Ο νόμος έχει γίνει πιο σκληρός, δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις και θέλουμε το κλίμα να είναι αντάξιο του κόσμου μας και την πορεία μας, αφού είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Καλούμε τον κόσμο μας να διαφυλάξει την έδρα μας, ελπίζουμε να κερδίσει ο καλύτερος. Πιστεύω πως είμαστε εμείς. Εύχομαι και στο ΟΑΚΑ να γίνουν οι τελικοί σε καλό πλαίσιο».
Ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: «Ο κ. υπουργός έδειξε πως υπάρχει μηδενική ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές. Ηρεμία και θα πάνε όλα καλά. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα πάντα, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό θα γίνει κι έχει ήδη γίνει. Ο υπουργός προσπαθεί να φτιάξει το κλίμα και τα καταφέρνει».
Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο κ. Μάνος Παπαδόπουλος τόνισε: «Ευχαριστούμε τον κ. υπουργό που μας κάλεσε. Πάντα υπάρχουν διαφωνίες, αλλά θέλω να πιστεύω πως αυτές είναι έξω από το γήπεδο και μέσα σε αυτό να κερδίσει ο καλύτερος. Ελπίζω να συνεισφέρουμε όλοι για να είναι καλό το κλίμα, γιατί είναι ντροπή για τον ελληνικό αθλητισμό δύο ίσως οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες-δεν θέλω να πω της εξαετίας, της επταετίας ή της 15ετίας-να έχουν τέτοια αντιπαλότητα. Ακόμη δεν είναι έτοιμοι οι φίλαθλοι για κοινή παρουσία στο γήπεδο. Θα πρέπει να γίνεται, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι».

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X