Σάκοτα: «Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός»

Ο Ντράγκαν Σάκοτα δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε παράλληλα ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού στη σειρά με τον ΠΑΟΚ έχει βελτιωθεί αλλά ο Ολυμπιακός παραμένει το μεγάλο φαβορί.
Αναλυτικά όσα είπε στο «Βήμα»:
«Την περίοδο κατά την οποία ο Ολυμπιακός φόρτσαρε για την πρόκριση στο Final Four της Μαδρίτης, άρχισε να πέφτει ο Παναθηναϊκός. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς απομακρύνθηκε από τη θέση του, ενώ σοβαροί τραυματισμοί και απουσίες βασικών παικτών διαφοροποίησαν θεαματικά το ρόστερ της ομάδας, η οποία ξαφνικά άρχισε να ψάχνει παίκτες για να ενισχυθεί εν όψει των τελικών. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός έχει σταθερότητα, δεν αντιμετώπισε τέτοια προβλήματα, ενώ έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την καταπόνηση στη Μαδρίτη, οι Ερυθρόλευκοι δείχνουν να έχουν κάποιο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους», είπε αρχικά.
«Υπάρχει, ωστόσο ένα στοιχείο που θα ήθελα να σημειώσω σχετικά με τον Παναθηναϊκό. Η εικόνα του στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ δημιούργησε αισιοδοξία στους φίλους του και αυτό οφείλεται στο ότι έπαιξε καλό μπάσκετ ενεργοποιώντας ένα όπλο, που ένα διάστημα είχε μείνει στην άκρη. Την άμυνά του! Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με ταλέντο, ωστόσο στην αρχή της σεζόν έδειξε να στηρίζεται στην άμυνα. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο κάποια στιγμή σταμάτησε να παίζει άμυνα και αυτό στοίχισε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος τώρα έχει ξαναρχίσει να εμπιστεύεται την άμυνά του και με αυτό το σκεπτικό θα πορευτεί στους τελικούς. Η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο Μπατίστα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη των τελικών. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες αμυντικές λύσεις στη front line του χάρη στο δίδυμο Ντάνστον-Χάντερ, οι οποίοι έχουν βοηθήσει πάρα πολύ εφέτος τους “ερυθρόλευκους”», συνέχισε.
Για το ποια ομάδα έχει το προβάδισμα: «Αν οι δύο ομάδες βρεθούν θεωρητικά στην καλύτερη ημέρα τους, ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι ότι εμφανίζεται πλήρης, έχει τον ίδιο προπονητή για σημαντικό διάστημα και σταθερό κορμό παικτών χωρίς προσθαφαιρέσεις. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα που ήταν πριν από μερικούς μήνες, καθώς έχει χάσει τον τραυματία Παππά και τον τιμωρημένο Γκιστ, έχει αλλάξει τον προπονητή και έχει φέρει δύο καινούργιους παίκτες, τον Ντι Τζέι Κούπερ και τον Ρέιμαρ Μόργκαν, που ακόμη προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Ειλικρινά, αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, θα έδινα πιθανότητες 50%-50% στις δύο ομάδες, τώρα όμως, χωρίς να έχω αποδειχτεί καλός στα προγνωστικά, φαίνεται να έχει το προβάδισμα ο Ολυμπιακός».
Για το πλεονέκτημα έδρας: «Κάποτε έδινε το απόλυτο πλεονέκτημα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι ομάδες καταφέρνουν να προσαρμόζονται και δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν κάθε χρόνο η έδρα σπάει, πέρυσι μάλιστα δύο φορές. Αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ είναι να ολοκληρωθούν οι τελικοί χωρίς επεισόδια και να παιχτεί μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Δυστυχώς, οι συνθήκες στα ελληνικά γήπεδα δεν το επιτρέπουν και έτσι χάνεται το μπάσκετ».

Σχετικά άρθρα