Αισιοδοξία Κάλας για τη Football League

Ο Άλεξ Κάλας παρουσιάστηκε βέβαιος ότι ο Άρης θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Football League, κάτι που υποστήριξε με δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα.

Συγκεκριμένα δήλωσε στη “Sportday”:

Για το αποτέλεσμα των επαφών: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ακόμη πιστεύω ότι 99,9% θα παίξουμε στη Football League την επόμενη χρονιά. Το κράτος ήταν πολύ φιλικό στα αιτήματά μας, δείχνοντας την αποδοχή στις ιδέες μας και στις προτάσεις μας. Παρ΄ ότι το αίτημα ξεκίνησε από εμάς, αυτή είναι η νομοθεσία. Εμπλέκονται πρόσωπα, συμφέροντα και κάπου εκεί ενδιάμεσα ο Άρης και εγώ πρέπει να βρούμε τη θέση μας».

Για το ότι δεν είναι δεδομένο πως ο Άρης θα παίξει στην Football League και αν τον προβληματίζει αυτό: «Στο πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, δηλαδή εάν θα παίξουμε ή όχι, για μένα είναι αδύνατο να μην παίξουμε στη Football League. Μέσα μου αυτό έχει τακτοποιηθεί. Το πότε είναι κάπως μαρτυρικό. Δεν έχω την απάντηση. Γι΄αυτό ζήτησα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη κατάσταση, όποιο και αν είναι αυτό. Δεν είναι δίκαιο να κρατάμε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την κατάσταση. Αναφορικά με το μέλλον, προχωρώ με τις υποχρεώσεις που έχουμε για την επόμενη χρονιά. Δηλαδή συναντήθηκα με τον υπουργό Εμπορίου γιατί δεν θέλω εκπλήκεις την επόμενη μέρα και μετά να τρέχουμε και να μας κυνηγάει ο χρόνος. Κοιτάω την επόμενη μέρα τόσο όσο κοιτάω το τι γίνεται σήμερα. Και η επόμενη μέρα, όπως σωστά αναφέρατε, συσχετίζεται με το ποιο θα είναι το σχέδιο. Με αυτό το σκεπτικό εργαζόμαστε».

Για το ενδεχόμενο να ενδιαφερθούν κι άλλοι για την αγορά της ΠΑΕ σε περίπτωση ανόδου: «Θα είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι είμαι ο μόνος. Υπάρχουν στρατιές πλουσιότερων ανθρώπων από εμένα. Αυτό θα το αποφασίσει ο ΑΣ και οι άνθρωποί του. Είχα τη δυνατότητα να τους δείξω το πλάνο μου και ποιος είμαι. Αν θα είμαι ο ένας, θα έχετε τον ίδιο άνθρωπο που είχατε και πέρυσι. Δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεων. Αυτό είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου».

Για τις επενδύσεις που έχει κάνει έως τώρα στον Άρη: «Είμαι εντός προϋπολογισμού, ίσως 10-15% παραπάνω χωρίς να έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μου. Έχω βάλει 550 χιλιάδες δολάρια. Υποσχέθηκα αυτά και ακόμη 500 χιλιάδες τον επόμενο χρόνο και άλλες 500 χιλιάδες στη συνέχεια. Μέχρι τον τρίτο χρόνο πρέπει να γυρίσουμε κερδοφόροι. Έκανα το πλάνο μου και εάν χάσω 1,5 εκατομμύριο ευρώ τα μοιράστηκα με τους φίλους μου τους Έλληνες. Έχουμε έναν στόχο για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Ξέρουμε το ύψος του και δεν είναι πρόβλημα για εμένα. Είμαστε έτοιμοι ξέρουμε τι θα χρειαστεί για τη Football League και ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Για το Ρύσιο και την αξιοποίησή του: «Το Ρύσιο είναι μέρος της εκκαθάρισης. Υπάρχουν παράμετροι που αναμειγνύονται και δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Αν με ρωτάτε αν το θέλουμε, ναι το θέλουμε. Το όνειρό μου είναι να κτίσουμε κάτι. Έχω ένα τριετές και ένα πενταετές πλάνο. Δεν θα περιμένω τρία χρόνια για να ρίξω την πρώτη πέτρα για τα θεμέλια του αθλητικού κέντρου. Το αθλητικό κέντρο είναι σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Είναι το “Α” και το “Ω” σε αυτήν την επιχείρηση. Εκεί θα γίνεται το 70-80% της δουλειάς. Το αθλητικό κέντρο είναι στα σχέδια για τον πρώτο χρόνο. Μόνο για να εκδοθούν οι άδειες ανέγερσης χρειάζεται ένας χρόνος, ίσως και παραπάνω. Το πρώτο δολάριο θα επενδυθεί εκεί».

Σχετικά άρθρα