Ισόπαλες (0-0) Αγγλία και Ιρλανδία

Δεν είχαμε γκολ (0-0) στο «Aviva Stadium» του Δουβλίνου ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Αγγλία σε φιλικό των δυο ομάδων εν όψει των αγώνων που έχουν να δώσουν για τα προκριματικά του EURO 2016. Φιλική νίκες για Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή, Κολομβία και Καμερούν, ισοπαλία για Παραγουάη…   

Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη επίσκεψη της Αγγλίας στην Ιρλανδία έπειτα από 20χρόνια. Ντεμπούτο με την φανέλα της εθνικής Αγγλίας έκανε ο Τζέιμι Βάρντι. Ο επιθετικός της Λέστερ πήρε την θέση του Ρούνεϊ στο 75’.

Τα «τρία λιοντάρια» έπαιξαν με τέσσερις παίκτες από την Λίβερπουλ και η Ιρλανδία κατάφερε να… μπλοκάρει τους αντιπάλους της. Το ματς είχε λίγες καλές φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Οι Ιρλανδοί ήταν ελαφρώς καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά κράτησε για την Αγγλία ο Χαρτ.

Οι συνθέσεις
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Γουέστγουντ (61′ Γκίβεν), Κόουλμαν, Ο’Σέι (71′ ΜακΣέιν), Γουίλσον, Μπρέιντι, ΜακΚάρθι (46′ ΜακΚλιν), Γουίλαν (63′ Άρτερ), Χέντρικ, ΜακΓκίντι, Μέρφι (56′ Γουόλτερς), ΜακΓκόλντρικ (46′ Λονγκ).
ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Φιλ Τζόουνς, Κέιχιλ (74′ Τζαγκιέλκα), Σμόλινγκ, Μπέρτραντ, Γουίλσιρ (66′ Μπάρκλεϊ), Χέντερσον, Μίλνερ, Στέρλινγκ (66′ Τάουνσεντ), Λαλάνα (82′ Γουόλκοτ), Ρούνεϊ (74′ Βέιρντι).

Σε άλλα φιλικό που έγινε τις προηγούμενες ώρες, η Αργεντινή νίκησε με 5-0 την Βολιβία στο Σαν Χουάν, με τον Αγκουέρο να σημειώνει χατ-τρικ (29’ πεν., 31’, 51’), ενώ δυο γκολ πέτυχε ο Ντι Μαρία (25’. 55’ πεν.).  

«Πεντάρα» (5-1) έριξε και η Ουρουγουάη στην Γουατεμάλα στο Μοντεβίδεο. Δυο γκολ πέτυχε ο Καβάνι (18’, 31’ πεν.), και από ένα οι Ρολάν (3’), Ερνάντες (57’). Για την φιλοξενούμενη μείωσε ο Λαλίν στο 79’…

Η Κολομβία με τέρμα του Φαλκάο στο 47’ επικράτησε στο Μπουένος Άιρες με 1-0 της Κόστα Ρίκα. Με το ίδιο σκορ (1-0) νίκησε η Χιλή στο Βίνα ντελ Μαρ του Ελ Σαλβαδόρ. Σκόραρε ο Βαλντίβια στο 14’…

Στην Ασουνσιόν με δυο γκολ από τον Ρόκε Σάντα Κρουζ (20’, 56’) η Παραγουάη ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ονδούρα. Ο Σάντα Κρουζ πέτυχε και αυτογκόλ στο 8’, ενώ στο 23’ είχε δώσει το προβάδισμα στην φιλοξενούμενη ο Καστίγιο… Στο 51’ αποβλήθηκαν οι Βαλντές (για την γηπεδούχο) και Γιγκερόα (για την φιλοξενούμενη).

Το Εκουαδόρ νίκησε με 4-0 τον Παναμά, με τον Μαρτίνες να σκοράρει στο 31’ και στο 40’, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν ο Μπολάνος (27’) και Μοντέρο (52’)… Στο 89’ για τους νικητές αποβλήθηκε με δεύτερη (η πρώτη στο 80’) κίτρινη κάρτα ο Μίνα.

Φιλική νίκη με σκορ 3-2 πέτυχε το Καμερούν κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο. Για τους νικητές σκόραραν οι Αμπουμπακάρ (35’), Ν’Τζιε (85’, 90’), ενώ για τους ηττημένους οι Νακουλμα (18’), Μπανσε (39’)…          

Σχετικά άρθρα