Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Αφροδίσια νοσήματα:Τα συμπτώματά τους
Αφροδίσια νοσήματα:Τα συμπτώματά τους  thumbnail

Γιώτα, 21 ετών

Αφροδίσια νοσήματα:Τα συμπτώματά τους

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Μετά από πόσες μέρες από την σεξουαλική μου επαφή χωρίς προφυλακτικό θα πρέπει να πάω στον γυναικολόγο για καλλιέργεια για να διαπιστώσω αν μου έχει μεταδοθεί κάποιο αφροδίσιο νόσημα. Πρέπει πρώτα να παρατηρήσω κάποιο σύμπτωμα ή μπορεί να γίνει διάγνωση και χωρίς να έχει εμφανιστεί ακόμα κάποιο σύμπτωμα.Στο ερώτημά σας απαντά ο Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης, MD, FEBU, FECSM Ουρολόγος, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Υπεύθυνος Ουρολογικού, Ανδρολογικού και Ιατρείου Νευρο-ουρολογίας και ακράτειας Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, Ίλιον, Αθήνα. 


Χαράλαμπος ΚωνσταντινίδηςΗ σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ανεύθυνη και επικίνδυνη. Αν σκεφτόμαστε τα συνήθη σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα θα πρέπει να υπάρξουν συμπτώματα, αν έχετε προσβληθεί (κνησμός, υγρά από το κόλπο, αίσθημα καύσου κ.α.). Με τη σεξουαλική επαφή όμως, μπορεί να μεταδοθούν και ασθένειες που δεν προκαλούν άμεσα συμπτώματα. Μια συζήτηση με το γυναικολόγο σας θα αποσαφηνίσει τα θέματα αυτά. Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ενημέρωση και γνώση που οδηγεί σε υπεύθυνη σεξουαλική πρακτική.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X