Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Φερορμόνες: Μπορούν πράγματι να κάνουν τη γυναίκα να θέλει σεξ;
Φερορμόνες: Μπορούν πράγματι να κάνουν τη γυναίκα να θέλει σεξ; thumbnail

Aλέξης, αναγνώστης του boro.gr

Φερορμόνες: Μπορούν πράγματι να κάνουν τη γυναίκα να θέλει σεξ;

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Τι είναι οι φερορμόνες και πώς επηρεάζουν τις γυναίκες; Τα σκευάσματα που πουλάνε στο διαδίκτυο κ σε sex shop που υπόσχονται να προσελκύσουν τη γυναίκα μπορεί να είναι αποτελεσματικα η είναι όλα ψέματα; Ευχαριστω. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης, MD, FEBU, FECSM Ουρολόγος, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Υπεύθυνος Ουρολογικού, Ανδρολογικού και Ιατρείου Νευρο-ουρολογίας και ακράτειας Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, Ίλιον, Αθήνα. 


 


Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης


Οι φερορμόνες είναι πρωτεΐνες που εκκρίνονται από αδένες των ζώων και στο ζωικό βασίλειο προκαλούν τη σεξουαλική διέγερση προκειμένου τα διάφορα είδη να οδηγηθούν στην αναπαραγωγή. Ο άνθρωπος ωστόσο, μέσα από την εξελικτική του πορεία ανέπτυξε άλλους τρόπους κοινωνικής κυρίως συμπεριφοράς που σχετίζονται με τη σεξουαλική διέγερση. Έτσι το αντίστοιχο σύστημα των φερορμονών στον άνθρωπο δεν είναι ανεπτυγμένο. Όλα τα σχετικά σκευάσματα δεν έχουν καμιά επιστημονική βάση και πιθανά αγγίζουν και τα όρια της απάτης. 

 

 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X