Η πιο δύσκολη «απόκρουση»

Τα δεδομένα είναι γνωστά: 
 
Ο Ρομπέρτο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Ολυμπιακού την τελευταία διετία, όχι μόνο για τις σπουδαίες εμφανίσεις του σε πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια και στα περισσότερα εγχώρια ντέρμπι. Κυρίως, επειδή επανέφερε στον Ολυμπιακό την αξιοπιστία και τη σιγουριά στην εστία, την οποία αναζητούσε η ομάδα από την εποχή της αποχώρησης Νικοπολίδη. 
 
Η απόδοση και οι εμφανίσεις του Ρομπέρτο τον έχουν κάνει περιζήτητο ανάμεσα σε ισπανικούς και ιταλικούς συλλόγους. Σε ομάδες, δηλαδή, που αγωνίζονται σε πιο δυνατά πρωταθλήματα και έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις του. Αλλά και σε χώρες, όπως η πατρίδα του, η Ισπανία, που εξασφαλίζουν για τους γνωστούς λόγους στον 29χρονο τερματοφύλακα τη δυνατότητα να είναι κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα πολύ περισσότερο απ’ όσο εάν συνεχίσει να ζει και να εργάζεται στην Ελλάδα.
 
Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολλά για τον Ρομπέρτο, ίσως ακόμη περισσότερα απ’ όσα έχει προσφέρει ο Ισπανός στο σύλλογο. Ένα πανάκριβο συμβόλαιο, μια εξαιρετική επαγγελματική στέγη, τη δυνατότητα να παίζει και να διακρίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, την ευκαιρία να πανηγυρίσει τίτλους στην καριέρα του, κάτι που δεν είχε συμβεί – τουλάχιστον όσον αφορά σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων – στις προηγούμενες ομάδες του ποδοσφαιριστή. 
 
Είναι επίσης αλήθεια ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλά περισσότερα, εφόσον υπάρξει πράγματι η απόφαση του Ρομπέρτο να αλλάξει περιβάλλον για οποιονδήποτε από τους λόγους που μπορεί να τον ωθούν σε αυτή την απόφαση. Η ύπαρξη της ρήτρας διασφαλίζει οικονομικά τον Ολυμπιακό, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεί εμπόδιο εάν η Βαλένθια, η Ίντερ ή όποιος άλλος ενδιαφερόμενος πλησιάσουν τα συγκεκριμένα ποσά ή προτείνουν χρήματα και έμψυχα ανταλλάγματα, εφόσον ο ίδιος ο παίκτης εκφράσει την επιθυμία να φύγει.
 
Είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για μια πολύ δύσκολη «απόκρουση», πολύ πιο θεαματική και ουσιαστική από αυτές του ίδιου του Ρομπέρτο στα γήπεδα του Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι ώστε να μπορέσει να κρατήσει μία από τις πιο στιβαρές προσωπικότητες της ενδεκάδας του. Και να αποφύγει το ρίσκο της αναζήτησης ενός νέου τερματοφύλακα που θα κληθεί να σταθεί ως αντάξιος του Ρομπέρτο στην ερυθρόλευκη περιοχή, προσφέροντας εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, ασφάλεια σε όλη την ομάδα και αναγνώριση από το απαιτητικό κοινό του συλλόγου…

Σχετικά άρθρα