Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ίσα δικαιώματα για όλους – Βουτιές για όλους με ράμπα κολύμβησης στην Ανάβυσσο
Ίσα δικαιώματα για όλους - Βουτιές για όλους με ράμπα κολύμβησης στην Ανάβυσσο thumbnail

Ίσα δικαιώματα για όλους – Βουτιές για όλους με ράμπα κολύμβησης στην Ανάβυσσο

Στους λιγοστούς Δήμους που κάνουν τη διαφορά και προσφέρουν σε όλους το δικαίωμα να απολαύσουν το κολύμπι προστίθεται ο Δήμος Σαρωνικού: Προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικής ηλεκτροκίνητης ράμπας κολύμβησης για άτομα με αναπηρία στην παραλία Αλυκές Αναβύσσου και στην παραλία Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι.

 

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, «για τη διευκόλυνση των ανθρώπων με αναπηρία κατασκευάστηκε ξύλινος διάδρομος, ο οποίος οδηγεί στις ράμπες με το ειδικό κάθισμα ώστε να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι».

 

Σε πολλές περιπτώσεις η θαλασσοθεραπεία και το κολύμπι αποτελεί τον καλύτερο και πλέον ενδεδειγμένο τρόπο αποκατάστασης ασθενών με κινητικά προβλήματα, τονίζουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Σαρωνικού.

 

Σημειώνεται πάντως ότι οι πολίτες με αναπηρία είναι αποκλεισμένοι από το πιο απλό και ευχάριστο πράγμα του καλοκαιριού, όπως είναι μία βουτιά στη θάλασσα. Κι αυτό διότι οι περισσότερες παραλίες στη χώρα μας δεν παρέχουν διευκολύνσεις και υποδομές, δηλαδή ράμπες και ειδικούς διαδρόμους.

 

Αναφερόμενος στην κατασκευή της ράμπας ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης ανέφερε πως με την τοποθέτηση της ηλεκτροκίνητης ράμπας στις παραλίες Αναβύσσου και Λαγονησίου, παραλίες με ασφαλές βάθος, οι συμπολίτες αλλά και οι επισκέπτες του Δήμου μας θα μπορούν να χαίρονται το κοινό αγαθό, της θάλασσας, με ελεύθερη πρόσβαση και τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να διασφαλίζεται στο μέτρο του δυνατού η αυτονομία τους».

 

Στόχος, είναι, πρόσθεσε «να δημιουργούμε τις υποδομές ώστε να απολαμβάνουν όλοι το δικαίωμα στο καλοκαίρι, το δικαίωμα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού, σεβόμενοι τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας και λειτουργώντας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

 

Τις ειδικές ράμπες παραχώρησε στον Δήμο Σαρωνικού η Περιφέρεια Αττικής ύστερα από αίτημα του Δήμου, ενώ την εγκατάσταση ανέλαβε η συνεργαζόμενη εταιρεία με μηδενικό κόστος για τον Δήμο Σαρωνικού.


tanea.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X