Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Αυνανισμός: Ερωτήσεις εφήβων και οι απαντήσεις τους
Αυνανισμός: Ερωτήσεις εφήβων και οι απαντήσεις τους  thumbnail

Αυνανισμός: Ερωτήσεις εφήβων και οι απαντήσεις τους

Ο αυνανισμός


«Ο μόνος τρόπος να κάνεις έρωτα με κάποιον που αγαπάς πραγματικά πολύ» έλεγε ο Γούνπ Άλεν. Γιατί το κάνουμε; Πού χρησιμεύει; Είναι μια σεξουαλική απόκλιση;


0 αυνανισμός είναι μια φυσική πράξη που πραγματοποιείται από πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. Πώς εκδηλώνεται αυτή η συμπεριφορά σια ζώα; Απλά: κουνώντας το γεννητικό όργανό τους ή τρίβοντάς το πάνω σε ένα δέντρο. Τα μωρά γνωρίζουν την ίδια ενστικτώδη ηδονή. Σύμφωνα με την έκθεση Kinsey για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, τα μισά αγόρια θα ανακαλύψουν τη σεξουαλική ηδονή πριν από την ηλικία των 7 ετών.


Τα λεξικά ορίζουν τον αυνανισμό ως μια δραστηριότητα που σκοπό έχει να προκαλέσει τη διέγερση των γεννητικών οργάνων, είτε άμεσα με γυμνό χέρι είτε ακουμπώντας οποιοδήποτε αντικείμενο απευθείας πάνω τους, προκειμένου να ερεθιστούν. Αυτή η πρακτική προσφέρει ηδονή και συγχρόνως απελευθερώνει τις πιέσεις. Ανακουφίζει και κατευνάζει, κυρίως σε περίοδο άγχους ή στρες.


Γιατί λοιπόν θεωρείται ότι είναι κάτι κακό; Γιατί οι γονείς που πιάνουν το (μικρό) παιδί τους να κάνει αυτή την πράξη λένε: «Είναι κακό», «Είναι βρόμικο», «Είναι ντροπή», «Αν συνεχίσεις, θα στο κόψουμε»; Η ιστορία είναι αρχαία… Η κατά μόνας ηδονή αποδοκιμάζεται κυρίως διότι θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του ανθρώπινου είδους. Το πολύτιμο σπέρμα χάνεται στη φύση αντί να συμμετέχει στην αναπαραγωγή. Και η ειρωνεία της ιστορίας: ο αυνανισμός θεωρείται σήμερα από τους σεξολόγους και τους ψυχολόγους αναγκαίος για την εξοικείωση με το σώμα και κατά συνέπεια για την τεκνοποίηση, θεωρείται απαραίτητος για μια ανθηρή ενήλικη σεξουαλικότητα. Μαθαίνοντας κάποιος καλύτερα τον εαυτό του, είναι πιο σίγουρος γι αυτόν. 0 έφηβος μπορεί εξάλλου να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου και να μάθει με αυτό τον τροπο vq μην εκσπερματωνει πρόωρα. Αντί να ερεθίζεται και vq τελειωνει γρήγορα (πράγμα που γενικά προκαλεί ενοχές), μπορεί αντίθετα να μη βιαστεί καθόλου, να μάθει να καθυστερεί τη στιγμή της ηδονής και να διαμορφώσει οριστικά μια αξιοζήλευτη κυριαρχία: τον έλεγχο του σεξ.


Έτσι, για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις πολλών εφήβων: ο αυνανισμός δε σας αποτρέπει από το να κάνετε έρωτα στα κορίτσια. Αντίθετα, σας μαθαίνει να κάνετε καλύτερα έρωτα. Δεν κουφαίνει, δεν αρρωσταίνει, δε στειρώνει και δεν παραμορφώνει το πέος. Μπορεί όμως να προκαλέσει εγκαύματα -κάποιες φορές δευτέρου βαθμού- (εμφάνιση μιας φουσκάλας). Σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται να πανικοβληθείτε, γιατί δεν είναι κάτι σοβαρό! Αρκεί να μιλήσετε σε κάποιον ειδικό. 0 μόνος πραγματικός κίνδυνος της κατά μόνας σεξουαλικής πρακτικής είναι ο πειρασμός να συνεχίσετε να λειτουργείτε «σε κλειστό κύκλωμα». Επειδή το βρίσκετε μάλλον καλύτερο, εύκολο και πρακτικό, δεν μπαίνετε πλέον στον κόπο να δημιουργήσετε σχέσεις με τα κορίτσια. Στο σημείο αυτό ελλοχεύει και ο κίνδυνος να απομονωθείτε και να κλειστείτε στον εαυτό σας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X