Πρώτος τίτλος για Ιτούδη, τέλος για Καούν! (video)

Ο Δημήτρης Ιτούδης πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο του στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία νίκησε εκτός έδρας με το εμφατικό 99-69 την Κχίμκι και με 3-0 νίκες κατέκτησε τον τίτλο της VTB League. Μετά το τέλος του αγώνα ο Σάσα Καούν ανακοίνωσε απρόσμενα το τέλος της καριέρας του σε ηλικία μόλις 30 ετών!
Ο Καούν ήταν πρώτος σκόρερ στην σαρωτική επικράτηση της ΤΣΣΚΑ με 14 πόντους. Οι Νάντο Ντε Κολό και Μίλος Τεόντοσιτς πέτυχαν από 13 πόντους. 
Ο 30χρόνος Ρώσος σέντερ Καούν στην δήλωση του με την οποία γνωστοποίησε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση έκανε λόγο για συναισθηματική κόπωση:
«Αυτό ήταν το τέλος στην επαγγελματική μου καριέρα. Αυτή ήταν η τελευταία μου σεζόν! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την απόφασή μου, αλλά ο κυριότερος είναι η συναισθηματική κούραση. Δεν ευχαριστιέμαι το μπάσκετ, όπως πιο παλιά. Έτσι, έπρεπε να σταματήσω.
Από το ξεκίνημα της σεζόν, ήξερα πως αυτή θα ήταν η τελευταία μου. Είναι η στιγμή που πρέπει να ξεκινήσεις κάτι καινούριο και είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω, αλλά νομίζω πως θα έχει σχέση με τον αθλητισμό.
Ήταν ένας μακρύς δρόμος επτά ετών με την ΤΣΣΚΑ, όπου κέρδισα πολλά. Το μόνο που δεν κατάφερα ήταν μία Ευρωλίγκα. Έπαιξα σε έξι Final 4, έφτασα κοντά, αλλά έτσι είναι η μοίρα».

Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ πανηγυρίζουν με τον Δημήτρη Ιτούδη:
 
//

Чествование Димитриса Итудиса.
Posted by CSKA Moscow on Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Σχετικά άρθρα