Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τον Νίκο Ζήγρα, ξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ανέκριναν Ελβετοί δικαστές για το μαύρο χρήμα
Τον Νίκο Ζήγρα, ξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλου,  ανέκριναν Ελβετοί δικαστές για το μαύρο χρήμα thumbnail

Τον Νίκο Ζήγρα, ξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ανέκριναν Ελβετοί δικαστές για το μαύρο χρήμα

Επί οκτώ ώρες Ελβετοί δικαστές ανέκριναν τον ξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, με την ιδιότητα του υπόπτου.
Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Ζήγρας εμπλέκεται στην υπόθεση των μιζών που διακινήθηκαν για την κατάρτιση των συμβάσεων των γερμανικών υποβρυχίων και των TOR-M1 και είναι η δεύτερη φορά που ανακρίνεται από τους Ελβετούς.


Το κλιμάκιο των Ελβετών θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη και εκτός του Ζήγρα θα ανακρίνει και άλλους εμπλεκόμενους.
Ο Νίκος Ζήγρας κατονόμασε στους Ελβετούς τον Ελληνοελβετό τραπεζίτη Παύλο Μπάιλα, ως τον άνθρωπο που χρησιμοποίησε για την απόκτηση έργων τέχνης προκειμένου να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα.
Ο εν λόγο τραπεζίτης είναι ήδη προφυλακισμένος στις ελβετικές φυλακές εδώ και περίπου έξι μήνες.
Σύμφωνα με τον Ζήγρα, ο Μπάιλας κατάφερε ν’ ανοιχτεί, με φωτοτυπία διαβατηρίου, ένας τραπεζικός λογαριασμός στη Morgan Stanley της Ζυρίχης. Ο λογαριασμός αυτός "λειτουργούσε" υπέρ μιας υπεράκτιας εταιρείας, της NULUFIELD DEVELOPPMENT INC, στην οποία μετέφερε χρήματα μιας άλλης υπεράκτιας εταιρείας που φαίνεται να ανήκε στον θείο ενός στενού φίλου του Παύλου Μπάιλα.
Ακολούθως ανέφερε ότι "με εντολή πληρωμής που δόθηκε μέσω email, μεταβιβάστηκαν χρήματα σε εταιρεία που ανήκει στον ίδιο φίλο τού Παύλου Μπάιλα στο Λονδίνο και από εκεί, τα χρήματα εμβάστηκαν σε λογαριασμό μιας εταιρείας που ανήκει στον προφυλακισμένο Ελβετό τραπεζίτη". Σύμφωνα με τον Ζήγρα, ο Μπάιλας τον εμφάνιζε ως κροίσο για να εξυπηρετεί τους σκοπούς του και ποτέ δεν του παρέδωσε κάποιο έργο τέχνης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της efsyn.gr ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου ανέφερε, χαρακτηριστικά στην απολογία του: "Το ότι οι πίνακες ποτέ δεν παραδόθηκαν σε εμένα, τον υποτιθέμενο αγοραστή, όπως και το ότι ο κύριος Μπάιλας είχε εγγυηθεί για εμένα προσωπικά στη Morgan Stanley προ δεκαετίας πως είμαι ένας κροίσος, ενώ φέρεται να έχει λάβει από εμένα εκατοντάδες τηλεφωνικές εντολές μεταφοράς χρημάτων, είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Όπως ομολογεί ο κύριος Μπάιλας, αυτός εμπνεύστηκε τη διαδικασία, αντί να πωλήσει σε εμένα, τον από δεκαετίας γνώριμό του, τους πίνακες και να πληρωθεί απευθείας από τη δήθεν εταιρεία μου. Όπως λεπτομέρειες είναι και τα εμβάσματα από τη NULUFIELD σε λογαριασμό της μητέρας του ίδιου καρδιακού φίλου του κυρίου Μπάιλα".
Η έρευνα των Ελβετών στην Ελλάδα γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι ίδιοι στη χώρα τους εδώ και περίπου δύο χρόνια για την ενοχή στην υπόθεση του ελβετικού τραπεζικού συστήματος σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


koutipandoras.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X