Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι αποκάλυψαν οι Ελβετοί για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου;
Τι αποκάλυψαν οι Ελβετοί για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου; thumbnail

Τι αποκάλυψαν οι Ελβετοί για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου;

Τις σκοτεινές διαδρομές του «μαύρου χρήματος», που φτάνει ως την εικονική αγορά έργων τέχνης, αποκάλυψε ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος και κατήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλου, απολογούμενος ενώπιον των ελβετικών αρχών. Ο κ. Ζήγρας κατονόμασε μάλιστα και τον Ελληνα «μεσάζοντα», που αξιοποιούσε τις «τρύπες» του ελβετικού τραπεζικού συστήματος, για να διευκολύνει τους «εντιμότατους» φίλους και συμπατριώτες του, σκορπώντας πανικό στην Αθήνα. Καμπάνες από την Ελβετία χτυπούν για Ελληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού που συναλλάσσονταν – πιθανόν με ασαφή τρόπο- με το τρύπιο ελβετικό τραπεζικό σύστημα, μετά την απολογία – ποταμό του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου και κατηγόρου του Ακη Τσοχατζόπουλου.


Η σύλληψη και κράτηση προ εξαμήνου του ελληνοελβετού τραπεζίτη Παύλου Μπάιλα, σήμανε συναγερμό στην Αθήνα, αφού το συγκεκριμένο στέλεχος φέρεται να έκανε τρελές δουλειές με μεγαλοεπιχειρηματίες της Ελλαδας που έβγαζαν χρήμα (πιθανόν μαύρο) στην Ελβετία. Στο κόλπο της νομιμοποίησης χρησιμοποιούσαν μέχρι εικονικές αγορές έργων τέχνης, όπως αποκαλύπτει ο Ζήγρας, ενώ προχωρεί ακόμα παραπέρα και «καρφώνοντας» τον Μπάϊλα, κατονομάζει με χαρακτηρισμούς Ελληνες πελατες του: Μεταξύ αυτών αναφέρεται στην περίφημη «αυτοκράτειρα» αλλά και σε πασίγνωστο μεγαλοεπιχειρηματία, για τον οποίο χρησιμοποιεί μια φράση (ως περιγραφή που αποτελεί φωτογραφία του συγκεκριμένου).


Τα έργα τέχνης


Ενα πολυπλόκαμο σύστημα ξεπλύματος μαύρου χρήματος ακόμα και με την – εικονική κάποιες φορές- αγορά σπάνιων έργων τέχνης, κάποια από τα οποία μπορεί να κοσμούν τα σαλόνια επιφανών Ελλήνων, φέρεται να ξετυλίγει με την 8ωρη απολογία του ενώπιον των ελβετικών αρχών, ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος και βασικός κατήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλου στη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώπιον των Ελβετών Δικαστών που ήρθαν επί τούτου στην Ελλάδα, ο Ζήγρας κατακεραυνώνει κι ένα ακόμα γνωστό πρόσωπο και συγκεκριμένα τον Ελληνοελβετό τραπεζίτη, Παύλο Μπάιλα, ήδη κρατούμενο στις ελβετικές φυλακές, το όνομα του οποίου και μόνο – πιθανόν- προκαλεί πανικό στα ελληνικά υψηλά κοινωνικά στρώματα αφού θεωρείται “ο γκουρού του είδους” με πελατολόγιο πολλούς επώνυμους Ελληνες που ήθελαν να βγάλουν χρήματα στην Ελβετία. Ο ίδιος βέβαια το αρνείται κατηγορηματικά αλλά η μαραθώνια απολογία Ζήγρα, άλλα λέει:


Υποπτος


Οι Ελβετοί δικάστες ήρθαν εκ νέου στην Ελλάδα – είχαν πάρει παλαιότερα κατάθεση από τον Τσοχατζόπουλο-για να ανακρίνουν τον Ζήγρα, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν εδώ και περίπου δύο χρόνια για τις «αμαρτίες» του δικού τους τραπεζικού συστήματος σε ό,τι αφορά στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι Ελβετοί θα εξετάσουν κι άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται και θα βρίσκονται μέχρι και αύριο την Αθήνα.


Ο Ζήγρας που καταθέτει ως ύποπτος στους Ελβετούς αυτή τη φορά “κάρφωσε” σε μια κόλλα χαρτί τον Ελληνοελβετό τραπεζίτη Παύλο Μπάιλα, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος από την ελβετική δικαιοσύνη και εδώ και περίπου έξι μήνες κρατείται στις ελβετικές φυλακές. Όπως είπε, τον χρησιμοποίησε για την απόκτηση έργων τέχνης προκειμένου έτσι να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα.


Με αντάλλαγμα τα χρήματα


Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο Ζήγρας μίλησε για ένα άλλο τρόπο ξεπλύματος με την πώληση από τον Μπάιλα σε εκείνον σπάνιων έργων τέχνης με αντάλλαγμα τα χρήματα να πάνε στην Ελβετία «καθαρά».


Η πρόταση όπως λέει ήταν του Μπάιλα μόνο που τα συγκεκριμένα έργα ο ίδιος (σσ ο Ζηγρας) δεν τα είδε ποτέ. Σύμφωνα με τον Ζήγρα ο τραπεζίτης έστησε την ιστορία ως εξής: Κατάφερε ν’ ανοιχτεί, με μία φωτοτυπία ενός διαβατηρίου, ένας τραπεζικός λογαριασμός στη Morgan Stanley της Ζυρίχης. Ο λογαριασμός αυτός σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα «δούλευε, υπέρ μιας υπεράκτιας εταιρείας, της NULUFIELD DEVELOPPMENT INC, στην οποία μετέφερε χρήματα μιας άλλης υπεράκτιας εταιρείας που φαίνεται να ανήκε στο θείο ενός στενού του φίλου (σσ του Π.Μπάιλα».


Στη συνέχεια, κατά τον Ν. Ζήγρα «με εντολή πληρωμής που δόθηκε μέσω email (!) μεταβιβάστηκαν χρήματα σε εταιρεία που ανήκει στον ίδιο φίλο του Π. Μπάιλα στο Λονδίνο και από εκεί (από το Λονδίνο), τα χρήματα εμβάστηκαν σε λογαριασμό μιας εταιρείας που ανήκει στον προφυλακισμένο Ελβετό τραπεζίτη».


Ζήγρας: Τα πήρε πρώην υπουργός Δικαιοσύνης


Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του ενώπιον των Ελβετών ανακριτών, ο Ν. Ζήγρας δήλωσε: «Μεταξύ άλλων «απολογήθηκα» στους Ελβετούς για την κατηγορία του κυρίου Μπάιλα, ο οποίος με εγκαλεί μέσω της πολυτελούς ομάδας Ελβετών και Άγγλων δικηγόρων του και για τα 2,2 εκατομμύρια που αγωνίστηκα και πέτυχα να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μια και φαινόταν, πάντα με τις υπογραφές του κυρίου Μπάιλα, πως ήμουν ο οικονομικός δικαιούχος της NULUFIELD.


Με τη σειρά μου εγκάλεσα την Ελβετική Δικαιοσύνη, διότι προκειμένου να προστατεύσει το Ελβετικό Τραπεζικό σύστημα, δεν έχει κυνηγήσει όλους αυτούς που πλαστογραφούσαν την υπογραφή μου, έκαναν εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και υπεξαιρούσαν χρήματα από μίζες, ενώ υπενθύμισα πως ένα μέρος από τις μίζες αυτές είχε παραλήπτη πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμένου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων. Όσο για τους λατρεμένους συγκατηγορουμένους μου, οι οποίοι διά ορισμένων εκ των συνηγόρων τους με κατηγόρησαν στον πρώτο βαθμό, πως είμαι ο αληθινός δικαιούχος της NULUFIELD, τους καλώ να επαναλάβουν άμεσα στο Εφετείο Αθηνών τα όσα είχαν ισχυριστεί για να κλονίσουν την αξιοπιστία μου. Όπως υποστήριξε η ειδική συνεργάτης των συνηγόρων μου κυρία Κασσαβέτη Ελένη, έχοντας αναλύσει τις χρηματορροές των εξωχώριων εταιρειών, «με βάση τη χαρτογράφηση των εμβασμάτων, των προσώπων που κρύβονται πίσω από τις εξωχώριες εταιρείες, τις συγγενικές ή φιλικές σχέσεις που τα συνδέουν, τις ημερομηνίες και τους τόπους των εμβασμάτων, και ιδίως τις αιτίες των συναλλαγών, τα συμπεράσματα που εξάγονται επιδέχονται μόνο μία ερμηνεία και καμία αμφισβήτηση».


Ακόμη, ο Ν. Ζήγρας ανέφερε: «Υπέβαλλα τέλος, στην Ελβετική Δικαιοσύνη το αίτημα για συνδρομή των συνηγόρων μου Ηλέκτρα Κωνσταντινίδου και Στέλιο Γκαρίπη στην προσπάθειά μου να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στις Ελβετικές Τράπεζες τη δεκαετία που μας πέρασε και να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα του ελληνικού λαού».


Ελληνας κροίσος με 6 γράμματα


Ο εξαδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου ανάφερε ότι ο Π. Μπάιλας προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του τον εμφάνιζε ως κροίσο και ότι ποτέ στον ίδιο δεν παραδόθηκαν έργα τέχνης.


Ανέφερε ο Ν. Ζήγρας στην απολογία του: «Το ότι οι πίνακες ποτέ δεν παραδόθηκαν σε εμένα, τον υποτιθέμενο αγοραστή, όπως και το ότι ο κύριος Μπάιλας είχε εγγυηθεί για εμένα προσωπικά στη Morgan Stanley προ δεκαετίας πως είμαι ένας κροίσος, ενώ φέρεται να έχει λάβει από εμένα εκατοντάδες τηλεφωνικές εντολές μεταφοράς χρημάτων είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Όπως ομολογεί ο κύριος Μπάιλας, αυτός εμπνεύστηκε τη διαδικασία, αντί να πωλήσει σε εμένα, τον από δεκαετίας γνώριμό του, τους πίνακες και να πληρωθεί απευθείας από τη δήθεν εταιρεία μου. Όπως λεπτομέρειες είναι και τα εμβάσματα από τη NULUFIELD σε λογαριασμό της μητέρας του ίδιου καρδιακού φίλου του κυρίου Μπάιλα».


 


 


 


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X