Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια
ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια thumbnail

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Τρία από τα κόμματα της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να ψηφίσουν θετικά επί της αρχής του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς, όπως προκύπτει από τη σημερινή πρώτη μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.


Η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ δήλωσαν την επιφύλαξή τους, αν και υπήρξε η κοινή διαπίστωση όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας.


Η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε από την πλευρά της ότι στην πορεία της συζήτησης θα αναζητήσει ένα κοινό πλαίσιο, ώστε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.


Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας" εισήχθη σήμερα για επεξεργασία και εξέταση στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Σημειώνεται ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με ακρόαση φορέων και συζήτηση επί των άρθρων, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωση.


«Θέλαμε να φτιάξουμε έναν νόμο που να αντέχει στο χρόνο, να μην έχει κίνδυνο να υποστεί άλλες δικαστικές περιπέτειες, να ικανοποιήσει τα παιδιά δεύτερης γενιάς που ζουν στη χώρα και περιμένουν με αγωνία την ψήφιση του νόμου, καθώς και να είναι συμβατός και με το Σύνταγμα και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης, θέλουμε να δείξουμε ότι η ελληνική Βουλή είναι σε θέση, μετά από τόσα χρόνια, να στείλει το μήνυμα κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής αποδοχής στα παιδιά δεύτερης γενιάς που ζουν στη χώρα μας, που σπουδάζουν εδώ και που επιθυμούν να γίνουν τμήμα του ελληνικού λαού», τόνισε κατά την εισαγωγική τοποθέτησή της η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.


Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ενσωμάτωση οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τροποποιήσεις στον Μεταναστευτικό κώδικα. Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία ενιαίας διαχειριστικής αρχής για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με τους μετανάστες και πρόσφυγες, που θα εποπτεύεται από τον υπουργό Εσωτερικών. «Μέχρι σήμερα υπήρχαν διαφορετικά ταμεία σε υπουργεία, κάτι που προκαλούσε δυσλειτουργίες, γι' αυτό αποφασίσαμε τη δημιουργία ενιαίας διαχειριστικής αρχής που θα είναι αποτελεσματική και εμπρόθεσμη και θα μπορεί να εκταμιεύει τα χρήματα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα», εξήγησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.


 


www.enikos.gr


 


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X