Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Εμείς, οι δυτικοί, αναγκάσαμε τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους"
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Εμείς, οι δυτικοί, αναγκάσαμε τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους" thumbnail

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Εμείς, οι δυτικοί, αναγκάσαμε τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους"


Την ανάγκη αναλογικής κατανομής και φιλοξενίας των μεταναστών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε συνάντησή του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών τοπικών Κοινοβουλίων, τη γενική γραμματέα της Επιτροπής των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες που φιλοξενούνται από το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος.


«Οι ζωές των μεταναστών στην Ελλάδα δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Όπως είπε, οι μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει «να προωθούνται και να φιλοξενούνται και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αναλογικά με τον πληθυσμό της καθεμίας».


«Όλοι αυτοί οι μετανάστες προέκυψαν από τις δικές μας ενέργειες, εμάς τους αποκαλούμενους του "δυτικού κόσμου". Εμείς οι ίδιοι, με τις ενέργειές μας, τους εξαναγκάσαμε να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και τώρα τους στοιβάζουμε σαν πρόβατα για σφαγή», επεσήμανε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.


Τέλος, υπογράμμισε πως «εάν οι οραματιστές και εμπνευστές της Ενωμένης Ευρώπης, εκείνοι που προάσπισαν με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίχτηκαν στη διακήρυξη της συνθήκης της Ρώμης, που ζητούσε τη βαθύτερη ένωση των λαών της Ευρώπης, έβλεπαν τη σημερινή της κατάληξη, είναι βέβαιο ότι θα την είχαν διαλύσει μόνοι τους».


Τη σύμφωνη γνώμη του με τον Αρχιεπίσκοπο εξέφρασε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Φόλκερ Κόνιγκ, ο οποίος δήλωσε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στα σύνορα της ΕΕ, εξαπλασιάστηκε από την αρχή του χρόνου και όλοι αυτοί βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία.


Από την πλευρά της, και η γ.γ. της CCME είπε ότι πρέπει να μελετηθεί σε βάθος το πρόβλημα των μεταναστών και ότι η συνεργασία με το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος θα ενισχυθεί περαιτέρω.


koutipandoras.gr


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X