Καλαμαράκια με μαύρες ελιές, κουκουνάρια και σταφίδες!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1½ κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε ροδέλες</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι ελιές Αμφίσσης, μαύρες</li>
<li class="ingredient">½ φλιτζάνι ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">500γρ. ντομάτες φρέσκιες, τριμμένες</li>
<li class="ingredient">2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι σταφίδες</li>
<li class="ingredient">1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι κουκουνάρια</li>
<li class="ingredient">½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<p> </p>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Μουσκεύετε τις σταφίδες για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό. Με το ειδικό εργαλείο (εκπυρηνωτή) βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε την πιπεριά για λίγα λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο. Το αφήνετε να σοταριστεί, χωρίς να ξανθύνει.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Ρίχνετε τις ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τις ελιές. Βράζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Φρυγανίζετε μερικές φετούλες ψωμί και σερβίρετε το φαγητό με ρύζι πιλάφι.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"><a href="http://www.olivemagazine.gr/">http://www.olivemagazine.gr/</a></p>
<p class="instructions"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα