Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Διαφορετική πίτα με μανιτάρια, πατάτα και σπανάκι
Διαφορετική πίτα με μανιτάρια, πατάτα και σπανάκι thumbnail

Διαφορετική πίτα με μανιτάρια, πατάτα και σπανάκι


Συστατικά



  • 400 γραμμ. σπανάκι baby

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • 500 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 250ml ζωμό λαχανικών (από μισό κύβο ζωμό λαχανικών με λιγότερο αλάτι)

  • 300 γραμμ. μαγειρεμένες μικρές πατάτες, κομμένες σε μπουκιές

  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 

  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light

  • 3 φύλλα κρούστας

  • 300g βρασμένα στον ατμό φασολάκια

  • 300g βρασμένο μπρόκολο στον ατμό


 



Τρόπος μαγειρέματος


1


Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.


2


Βάλε το σπανάκι σε σουρωτήρι και ζεμάτισέ το ρίχνοντας πάνω του ένα βραστήρα ζεστό νερό.


3


Ζέστανε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σώταρε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.


4


Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις για 1 λεπτό.


5


Ρίξετο ζωμό,  τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τις πατάτες.


6


Βράζεις για λίγα λεπτά μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά.


7


Αλατοπιπέρωσε, βγάλε από τη φωτιά και ριξε την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι. 


8


Ρίξ' το σε πυρέξ και τα άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά.


9


Άλειψε τα φύλλα με το υπόλοιπο λάδι, κόψτα στα τέσσερα και άπλωσέ τα σουρωτά πάνω από το μίγμα στο πυρέξ.


10


Ψήνεις για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. 


11


Σερβίρεις με τα ατμισμένα λαχανικά.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X