Είπε «αντίο» με ήττα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τη Football League και τη διετή διαδρομή στο τούνελ των χαμηλότερων κατηγοριών με ήττα στο Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό. Ο Διαμαντόπουλος στο 49′ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς.Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τη Football League και τη διετή διαδρομή στο τούνελ των χαμηλότερων κατηγοριών με ήττα στο Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό. Η “Ένωση” με μία… πειραματική ενδεκάδα δεν κατάφερε να δείξει τίποτα και ηττήθηκε δικαιότατα από τον αντίπαλό της. Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 49′ με σουτ μέσα από την περιοχή ο Διαμαντόπουλος.Η μάχη των πάγκων: Με παρόμοια τακτική παρέταξαν οι δύο “κολλητοί” τις ομάδες τους. Τόσο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος (στο τελευταίο ματς στον πάγκο της ομάδας του Βόλου) όσο και ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξαν τη διάταξη του 4-2-3-1. Ο “Κολοσσός” έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Παναγιώτη Ντούνη και στον Στράτο Σβάρνα.Α’ ημίχρονο: Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ, όμως το σουτ του Γροντή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ρίζου. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα δημιούργησαν τρεις φάσεις για γκολ (14′ Θέος, 28′ Γιαλούσης και 29 Μπιτάνγκ). Όμως ο Ντούνης δε νικήθηκε σε καμία εξ αυτών με αποκορύφωμα τη φάσης του 29′ με αντίπαλο τον Μπιτάνγκ που είναι για… high light αθλητικής εκπομπής.Η ΑΕΚ έδειξε σημεία ζωής στο 38′ και πάλι με τον Γροντή, αλλά πέραν τούτου μηδέν. Δημιουργικά είχε προβλήματα και δίχως φορ μέσα στην αντίπαλη περιοχή (μιας και ο Ντακόλ μόνο ως φορ δεν έπαιζε) δεν απειλούσε καθόλου.Β’ ημίχρονο: Οι “ερυθρόλευκοι” ευτύχισαν να προηγηθούν στο 49′ στην πρώτη φάση που τους παρουσιάστηκε μετά το απρόσεκτο λάθος στη μεσαία γραμμή του Τζανετόπουλου. Ο Διαμαντόπουλος τελείωσε με εξαιρετικό τρόπο την ευκαιρία που του δόθηκε επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένας από τους καλούς επιθετικούς της Football League. Οι παίκτες του Ελευθερόπουλου θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα ακόμα γκολ στο 52′ ή στο 68′ με τον Μπιτάνγκ, όμως ο ακραίος επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο.Η πρώτη και… τελευταία (!) αντίδραση της ΑΕΚ στο β’ μέρος καταγράφηκε στο 73′ με ένα σουτ του Μπαρμπόσα έξω από την περιοχή, αλλά ο Ρίζος είπε “όχι” στον Πορτογάλο ακραίο της ΑΕΚ που για ένα ακόμα παιχνίδι δεν μπορούσε να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο αυτά που ήθελε…Tip of the day: Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πρώτης προετοιμασίας στο Πήλιο, η ΑΕΚ του Τραϊανού Δέλλα ολοκλήρωσε τη διαδρομή της στο σκοτεινό τούνελ των χαμηλών κατηγοριών στο Βόλο. Λίγα χιλιόμετρα δηλαδή πιο… κάτω. Η “Ένωση” γυρίζει σελίδα, επιστρέφοντας στα “σαλόνια”.
Ολυμπιακός Βόλου: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος (68′ Μαργαρίτης), Μακρυδημήτρης, Γιαλούσης, Καρράς (65′ Ρόκας), Κυζρίδης, Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Θέος, Διαμαντόπουλος (82′ Σκοπελίτης).ΑΕΚ: Ντούνης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Σβάρνας (56′ Κορδέρο), Πεταυράκης, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Γροντής (64′ Ντούνης), Ανάκογλου, Μπαρμπόσα, Ντακόλ (70′ Κρισάντους).
Νίκες για Ηρακλή και Απόλλωνα
Στα άλλα δύο παιχνίδια για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ο Ηρακλής πέρασε νικηφόρα από το Αλκαζάρ επικρατώντας με 2-0 της ΑΕΛ, ενώ ο Απόλλων επιβλήθηκε 2-0 της Παναχαϊκής στη Ριζούπολη.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στην 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ:ΑΕΛ-Ηρακλής                0-2(11΄ Λουκίνας, 16΄ Κάσσος)Απόλλων Σμύρνης-Παναχαϊκή  2-0(63΄ Αρσιτς, 81΄ Ανγκούλο)Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ       1-0(49΄ Διαμαντόπουλος)ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες) 1. ΑΕΚ              28 -Σούπερ Λίγκα 2. Ηρακλής          26 -Σούπερ Λίγκα———————– 3. Απόλλων Σμύρνης  20 4. Λάρισα           13 5. Ολυμπιακός Βόλου 10 6. Παναχαϊκή         5

Σχετικά άρθρα