Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Καρκίνος του μαστού – Επέμβαση και θεραπεία
Καρκίνος του μαστού - Επέμβαση και θεραπεία thumbnail

Ειρήνη, 49 ετών

Καρκίνος του μαστού – Επέμβαση και θεραπεία

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλημέρα σας. Διαγνώστηκα με καρκίνο στο μαστό κατόπιν παρακέντησης και οι γιατροί συνιστούν αφαίρεση μαστού. Κάποια φίλη με ενημέρωσε ότι στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ υπάρχει ένα μηχάνημα που ο διευθυντής του κέντρου μαστού και χειρούργος είναι ο μοναδικός στην χώρα μας που το έχει και σχεδόν αναίμακτα χειρουργεί. Δεν γνωρίζω τον τρόπο πως μπορώ να μάθω περισσότερα για αυτό το μηχάνημα, ποιο είναι και τι κάνει ακριβώς; Μήπως θα μπορούσατε να μάθετε εσείς περισσότερα; Θα με βοηθούσε πολύ να μάθω και να αποφασίσω τι να κάνω με την επέμβαση που χρειάζομαι. Αναμένω απάντηση σας. Ευχαριστώ πολύ.


Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Γυναικολόγος – ΜαιευτήραςΑΠΑΝΤΗΣΗ


Αγαπητή φίλη,


Δυστυχώς δεν γνωρίζω σε ποιο μηχάνημα αναφέρεστε.


Αν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιο γιατρό της μονάδας μαστού ή να κλείσετε ένα ραντεβού εκεί και να ενημερωθείτε ολοκληρωμένα. Πάντως μοναδικότητες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το μηχάνημα που έχετε ακούσει και στο οποίο αναφέρεστε θα υπάρχει και σε άλλα νοσοκομεία. Θυμηθείτε ότι την επέμβαση δεν την κάνει το μηχάνημα. Την κάνει ο γιατρός!! Επιλέξτε κάποιο καλό γιατρό και προχωρήστε. Καλή επιτυχία στην εξέλιξη της Υγείας σας.


 


Φιλικά,


Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων


Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X