Αρχική / Ψυχολογία / Κατάθλιψη / Κατάθλιψη και φάρμακα: Τι πρέπει να γνωρίζετε
Κατάθλιψη και φάρμακα: Τι πρέπει να γνωρίζετε  thumbnail

Kατερίνα, αναγνώστρια του boro.gr

Κατάθλιψη και φάρμακα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Καλημέρα σας.


Βρήκα σήμερα  ένα τεστ κατάθλιψης το οποίο και έκανα. Το αποτέλεσμα του (22) με κατατάσσει σε μέτρια βαθμού κατάθλιψη.


Θέλω να ρωτήσω αν ξεπερνιέται χωρίς χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων και αν μπορεί κάποιος συνεργάτης σας να με κατατοπίσει για τις βασικές παρενέργειες αυτών των φαρμάκων, καθώς στο διαδίκτυο υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση πάνω σε αυτό το θέμα.


Ευχαριστώ πολύ, περιμένω απάντησή σας. 


Γράφει ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης 


 Νικόλαος Βαμβακάρης


http://www.normavitae.com
Καλησπέρα σας, αρχικά για να σας ενημερώσω, τα ερωτηματολόγια ψυχικής υγείας είναι εργαλεία στα χέρια των θεραπευτών με τα οποία βγαίνουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα σύμφωνα όμως με τη συνολική εικόνα του ατόμου και την μεταξύ τους επικοινωνία. Τα αποτελέσματα που λάβατε στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο ίσως είναι μία εικόνα, παρόλαυτα η επαφή σας με έναν ψυχοθεραπευτή θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε ακριβώς το τι νιώθετε, και με ποιον τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσετε.


Θέλοντας να σας προφυλάξω, θα ήθελα να σε αναφέρω ότι πολλοί άνθρωποι που έχω  συναντήσει μέχρι σήμερα, μου μίλησαν για προσωπικές τους αυθαίρετες λήψεις φαρμάκων, είτε για την κατάθλιψη, είτε για το άγχος, είτε για κάποια φοβία τους,  που τους επιδείνωσε τελικά  το πρόβλημα. Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς ήρθαν σε μένα, όντας ήδη σε αδιέξοδο, πληρώνοντας ουσιαστικά το τίμημα της αυθαίρετης επιλογής τους, ζητώντας τουλάχιστον στην αρχή, άλλη μία γρήγορη λύση ενα ''χρυσό'' χαπάκι που θα τους έβγαζε από τη δύσκολη θέση.


Με τον καιρό λοιπόν ήταν φανερό οτι κάποιοι όντως χρειαζόντουσαν και την φαρμακευτική βοήθεια δοσμένη όμως από κάποιο ψυχίατρο που σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία που κάναμε τους έφερε τα επιθυμητά  αποτελέσματα , ενώ  κάποιοι απο τους ανθρώπους αυτούς δεν είχαν καμία  ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής και ξεπέρασαν το πρόβλημα μέσω της ψυχοθεραπείας.
Εν κατακλείδι αυτό που θέλετε να μάθετε για τον εαυτό σας πρέπει να το συζητήσετε πρώτα με έναν ειδικό σε θέματα ψυχικής υγείας  και αν χρειαστεί, σε συνεργασία πάντοτε  με κάποιον ψυχίατρο να μπορέσετε να κάνετε μία συνολική δουλειά πάνω στο πρόβλημα σας. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X