Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Ανάπτυξη μαστού στην εφηβεία
Ανάπτυξη μαστού στην εφηβεία  thumbnail

Κατερίνα, 16 ετών

Ανάπτυξη μαστού στην εφηβεία

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα σας. Έχω μία απορία όσον αφορά το σεξ και τις αλλαγές που επέρχονται στο σώμα μετά από αυτό. Είμαι 16 χρονών και παρθένα αλλά ο σύντροφος μου είναι αρκετά έμπειρος. Τις προάλλες δοκίμασα να του κάνω στοματικό και κατάπια πολύ μικρή ποσότητα σπέρματος. Το στήθος μου είναι πλάκα, δεν έχω καθόλου. Αυτός δεν το έχει καταλάβει ακόμη ότι είναι τόσο μικρό γιατί με το σουτιέν δεν δεν φαίνεται. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ήθελε να χουφτώσει το στήθος μου αλλά εγώ δεν ήθελα και με ρώτησε για ποιο λόγο και του είπα ότι απλά δεν μου αρέσει γιατί δεν έχω στήθος. Αυτός μου είπε ότι το στήθος μου μετά από 2 μήνες με το στοματικό που είχε προηγηθεί και από το σεξ που θα κάνουμε θα μεγαλώσει. Ήθελα να ρωτήσω εάν κάτι τέτοιο ισχύει και αν ναι για ποιο λόγο; Ευχαριστώ πολύ


Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός ΓυναικολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ


Αγαπητή φίλη,


Είναι απόλυτα σίγουρο ότι αυτό που λέει ο σύντροφος σας δεν ισχύει.


Το σώμα αν είναι να διαφοροποιηθεί θα το κάνει από μόνο του, είτε έχετε επαφές είτε όχι.


Φυσικά και δεν έχουν καμία επίδραση οι επαφές στην ανάπτυξη του σώματος.


Οι επαφές δεν μπορούν να σας μεγαλώσουν το στήθος. Κάποιες αδρές πληροφορίες για την ανάπτυξη του μαστού στην εφηβεία μπορείτε να δείτε σε αυτήν την ιστοσελίδα.


Ακόμα περισσότερο ανακριβές είναι φυσικά ότι και η κατάποση σπέρματος μεγαλώνει το στήθος. Αν το κίνητρο σας για να ξεκινήσετε επαφές είναι να αναπτυχτεί ο μαστός θα σας συμβούλευα να μη το κάνετε γιατί οι επαφές δεν θα σας ωφελήσουν σε αυτό το θέμα.


Καλό είναι να περιμένετε, να ενημερωθείτε σωστά για μεθόδους αντισύλληψης και προστασίας από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα πριν ξεκινήσετε επαφές και φυσικά να βεβαιωθείτε και για τα συναισθήματα σας.


Επίσης, πριν ξεκινήσετε σεξουαλικές επαφές πρέπει να ενημερωθείτε για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, διότι το μεγαλύτερο όφελος από την εφαρμογή του εμβολίου το έχουν οι γυναίκες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό πριν την έναρξη των σεξουαλικών επαφών.


 


Φιλικά,


Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων


Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology
 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X