Ισοπαλίες σε Ισλανδία, Κροατία

ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ Χ 3.00
Κι όμως, η αναμέτρηση του Ρέικιαβικ είναι ντέρμπι κορυφής του πρώτου ομίλου των προκριματικών του Γιούρο 2016. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνται με 13 πόντους, οι γηπεδούχοι έπονται με έναν λιγότερο με τα θεωρητικά φαβορί Ολλανδούς εν πρώτοις, Τούρκους στη συνέχεια να απέχουν αρκετά από την προνομιούχο δυάδα.
Οι Ισλανδοί που κοουτσάρονται με μαεστρία από τον έμπειρο Σουηδό Λαρς Λάγκερμπακ εμφανίζουν σοβαρότητα, οργάνωση στο παιχνίδι τους και αποτελεσματικότητα στο επιθετικό κομμάτι. Μετρούν τέσσερις νίκες και μόνο μία ήττα από τους σημερινούς αντιπάλους τους με 2-1 στην Πράγα. Σήμερα αναμένεται να είναι προσεκτικοί καθώς ακόμη και η ισοπαλία δεν είναι διόλου κακό αποτέλεσμα κρίνοντας κανείς από τη συνέχεια του προγράμματος.
Οι Τσέχοι προέρχονται από την μοναδική γκέλα έπειτα από πέντε αγωνιστικές στο γκρουπ καθώς παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στη Λετονία. Στις δύο επόμενες αγωνιστικές παίζουν με Λετονία, Καζαχστάν συνεπώς απόψε δεν έφευγαν δυσαρεστημένοι από την καυτή έδρα -ήδη έχουν πουληθεί όλα τα εισιτήρια- της Ισλανδίας με τον έναν βαθμό. Απουσίες σημαντικών διεθνών δεν υπάρχουν στις δύο ομάδες όσο για την προϊστορία εντός Ισλανδικού εδάφους έχει καταγραφεί από μία νίκη και μία ισοπαλία.
ΚΡΟΑΤΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ Χ 3.00
Κι εδώ ντέρμπι κορυφής με τη διαφορά ότι το ζευγάρι συγκροτούν τα φαβορί του όγδοου γκρουπ. Εξαιρετική η πορεία των Κροατών με 13 βαθμούς σε πέντε ματς και μοναδική απώλεια το εκτός έδρας 1-1 στην έδρα των αποψινών αντιπάλων τους. Στο αμέσως προηγούμενο όπου διέλυσαν τη Νορβηγία με 5-1 οι Βαλκάνιοι έπαιξαν με μισοάδειο γήπεδο λόγω των επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί της στο Μιλάνο. Η ρεβάνς είχε οριστεί να γίνει χωρίς θεατές συνεπώς σήμερα το “Πολιούντ” του Σπλιτ θα είναι απολύτως ήσυχο στις κερκίδες. Οι Κροάτες μετρούν οκτώ σερί νίκες εντός σε επίσημα και φιλικά ωστόσο απόψε θα στερηθούν τον τραυματίας ηγέτη Μόντριτς και τον έμπειρο μπακ Τσόρλουκα.
Οι Ιταλοί έσωσαν στο φινάλε τον βαθμό στη Σόφια και με το 2-2 βρίσκονται στο -2 από τους Κροάτες και στο στο +2 από τους τρίτους στο γκρουπ Νορβηγούς. Από τον περασμένο Νοέμβριο μετρούν τρία Χ και μία νίκη. Θα έχει αρκετές απουσίες βασικών όπως οι Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Βεράτι, Ζάζα,
Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες οκτώ φορές. Μόνο μία φορά νίκησε η Ιταλία, τρείς η Κροατία, τέσσερις φορές αναδείχθηκαν ισόπαλες. Μικρές οι διαφορές των δύο ομάδων , πιθανό να προκπυψει μία ακόμη ισοπαλία.

Σχετικά άρθρα