Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Νέα δεδομένα για τα οφέλη του θηλασμού
Νέα δεδομένα για τα οφέλη του θηλασμού  thumbnail

Νέα δεδομένα για τα οφέλη του θηλασμού

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics, έδειξε ότι τα παιδιά που θήλασαν για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 6 μηνών διέτρεχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης λευχαιμίας, συγκριτικά με εκείνα που θήλασαν για λιγότερο από 6 μήνες ή καθόλου.
Η λευχαιμία αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου κατά την παιδική ηλικία, καταλαμβάνοντας περίπου το 30% των περιστατικών παιδικών καρκίνων. Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά σχετικά με την αιτιολογία εμφάνισής της.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές πραγματοποίησαν συστηματική ανασκόπηση 18 μελετών και βρήκαν πως ο κίνδυνος εμφάνισης λευχαιμίας ήταν κατά 19% χαμηλότερος σε παιδιά που είχαν θηλάσει για 6 ή περισσότερους μήνες, σε σχέση με εκείνα που είχαν θηλάσει για μικρότερο διάστημα. Επιπλέον, ξεχωριστή ανάλυση 15 μελετών έδειξε ότι ο θηλασμός, ανεξαρτήτως διάρκειας, συνδέεται με 11% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, συγκριτικά με την απουσία θηλασμού.

Σύμφωνα με όσα πιθανολογούν οι ερευνητές, τα παρατηρούμενα ευρήματα θα μπορούσαν να εξηγηθούν μέσω διαφόρων μηχανισμών, όπως είναι για παράδειγμα η επίδραση που έχουν τα συστατικά του μητρικού γάλακτος στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του βρέφους.


neadiatrofis.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X