«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας»

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, έχουμε το πλεονέκτημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε ο Μαρκ Κάρτερ εν όψει της αυριανής (13/6, 19:30, NS1) εντός έδρας συνάντησης του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Άρη, της τρίτης για την σειρά των πλέι οφ με «έπαθλο» την 3η θέση της τελικής βαθμολογίας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο «Δικέφαλος» ολοκλήρωσε σήμερα την προετοιμασία του με προπόνηση στο «Παλατάκι», στην οποία συμμετείχε ο Κέβιν Λάνγκφορντ, παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στον τετρακέφαλο. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος είχε στην διάθεση του και όλους τους υπόλοιπους παίκτες πλην των Κώστα Χαραλαμπίδη, Κώστα Κακαρούδη, οι οποίοι δεν υπολογίζονται έως το τέλος της φετινής σεζόν και ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν είναι πιο δύσκολο από τα προηγούμενα ματς», σχολίασε ο Κάρτερ για τον αυριανό αγώνα και εξήγησε: «Είμαι της λογικής ότι όταν τελειώνει ένας ματς, πάντα το επόμενο είναι το πιο σημαντικό. Παίζουμε στο γήπεδό μας, πρέπει να παίξουμε με καρδιά, να είμαστε καλοί στην άμυνα, να βγάλουμε ενέργεια κι αν γίνουν όλα αυτά θα είμαστε καλά. Είναι λογικό να είναι όλοι κουρασμένοι αυτή την περίοδο και σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλά ψυχολογικά να είσαι προετοιμασμένος και αν το πετύχεις αυτό, σίγουρα έχεις πολλές πιθανότητες να επικρατήσεις».

«Στο δεύτερο παιχνίδι κάναμε μερικά λάθη στην άμυνά μας, είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε, όπως επίσης να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση στην επίθεσή μας», παρατήρησε ο 30χρόνος Αμερικανός γκαρντ του «Δικέφαλου» και επισήμανε: «Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα κλειστά και χρειάζεται να τα έχεις όλα αυτά για να κερδίσεις. Τα σκαμπανεβάσματα είναι φυσιολογικά, το θέμα είναι να μπορείς να αντιδράσεις σωστά όταν ο αντίπαλος κάνει ένα σερί». «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, έχουμε το πλεονέκτημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο Κάρτερ.

Σχετικά άρθρα