Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

Oλοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι προσθέτοντας ότι στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.

Μαξίμου: Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε αντιπροτάσεις

Την πεποίθηση ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ εκφράζουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εκπρόσωποι του Έλληνα Πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%.

Όπως υποστηρίζουν οι κυβερνητικές πηγές αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Real.gr

Σχετικά άρθρα