Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ- Τσίπρα
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ- Τσίπρα thumbnail

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ- Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι προσθέτοντας ότι στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει κυβερνητική αποστολή προκειμένου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Θεσμών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης θα κομίσουν στις Βρυξέλλες νέα πρόταση δημοσιονομικού χαρακτήρα. Την πρωτοβουλία για τις επαφές με τους άλλους θεσμούς την έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Μαξίμου: Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε αντιπροτάσεις

Την πεποίθηση ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ εκφράζουν κυβερνητικές πηγές. 

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%. 

Όπως υποστηρίζουν οι κυβερνητικές πηγές αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. 


www.real.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X