Κάρτερ: «Καταπληκτική άμυνα»

«Παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι όσον αφορά την άμυνα κι αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση στην επίθεση», τόνισε ο Μαρκ Κάρτερ για την εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη στην Τρίτη αναμέτρηση της σειράς των πλέι οφ για την 3η θέση της τελικής βαθμολογίας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι», παρατήρησε αρχικά ο 30χρόνος Αμερικανός γκαρντ του «Δικέφαλου» και υπογράμμισε: «Παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι όσον αφορά την άμυνα κι αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Καταφέραμε να προφυλάξουμε την έδρα μας, αυτό έχουν κάνει οι δύο ομάδες στα τρία πρώτα παιχνίδια. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια είχαμε ξεκινήσει πολύ άσχημα στο 3ο δεκάλεπτο. Αυτή τη φορά παίξαμε καλή άμυνα. Κι όταν καταφέρνεις να σταματήσεις την μπάλα, να πάρεις τα ριμπάουντ και να χτυπάς σε συγκεκριμένα σημεία στο γήπεδο, παίρνεις αυτό που θέλεις».
Σε ερώτηση για τους 22 πόντους που σημείωσε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ο Κάρτερ απάντησε: «Ήξερα πριν τον αγώνα ότι μπορούμε να κερδίσουμε αν παίξουμε έξυπνα και ανταγωνιστικά. Αυτό κάναμε μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχει αντιπαλότητα και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίσουν. Υπάρχει σωματική και πνευματική κούραση αυτή τη σεζόν. Οποιος ελέγξει αυτή την κούραση, θα κερδίσει και τη σειρά. Είναι περισσότερο παιχνίδια μυαλού».
Σε άλλη ερώτηση για την απόδοση του Κέβιν Λάνγκφορντ, ο 30χρόνος Αμερικανός γκαρντ του «Δικέφαλου» εξήγησε: «Ξέρω ότι όλοι είμαστε κουρασμένοι γιατί ήταν μια μεγάλη σεζόν. Το στυλ της ομάδας φέρνει κούρασης. Για μένα το σημαντικότερο είναι να διατηρήσουμε το μυαλό μας, να στέκεται ο ένας δίπλα στον άλλον. Ασφαλώς και μας έχει επηρεάσει η απουσία του Βον, το ίδιο ισχύει όμως και για τον Αρη που έχασε έναν δικό του καλό παίκτη (σ. σ. Αντεγκμπόγιε)».
«Συγχαρητήρια στους παίκτες που ήταν συγκεντρωμένοι», ήταν τα πρώτα λόγια του Σούλη Μαρκόπουλου, προπονητή του ΠΑΟΚ, μετά την νίκη της ομάδας του. «Μπήκαμε δυνατά και παίξαμε άμυνα για σαράντα λεπτά», επισήμανε ο Μαρκόπουλος και σχολίασε: «Αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο για μας. Στην επίθεση είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος είχαμε κάποιες κακές επιλογές, στο δεύτερο θέλαμε περισσότερο να κρατήσουμε την διαφορά και να μην ανοίξει το παιχνίδι κι αυτό μείωσε την παραγωγικότητα. Πάμε να είμαστε το ίδιο δυνατοί στο επόμενο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι θα είναι τελείως διαφορετικό».
Σε ερώτηση σχετική με το υψηλό επίπεδο άμυνας, ο κόουτς του «Δικέφαλου» απάντησε: «Το κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικοί αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίον έπαιξαν οι παίκτες στο γήπεδο. Ήταν διαφορετική η προσέγγιση». Σχετικά με το μαρκάρισμα του Βεζένκοφ, εξήγησε πως: «Κάναμε αυτό που κάνουμε πάντα».
Ερωτηθείς για τον επόμενο αγώνα, αν πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να τελειώσει τη σειρά, ο Μαρκόπουλος παρατήρησε: «Είναι πολύ δύσκολο να πεις κάτι αυτή τη στιγμή. Όπως είπε και ο Κάρτερ, είναι κουρασμένοι οι παίκτες, πνευματικά έχουν πολλές πληροφορίες αυτό το διάστημα. Το θέμα είναι πώς θα βρεθούνε και πώς θα πάει το παιχνίδι. Χρειάζεται ενέργεια, δύναμη και μυαλό. Σήμερα είχαμε κάποιες καλές και κακές επιλογές στην επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο τρέξαμε περισσότερο».

Σχετικά άρθρα