Πρίφτης: «Κατώτεροι των περιστάσεων»

«Εμείς ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων και ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο δυνατά και σκληρά, έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι, κέρδισε δίκαια», επισήμανε ο Δημήτρης Πρίφτης, μετά την ήττα του Άρη στο «Παλατάκι» στον τρίτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ για την 3η θέση της τελικής βαθμολογίας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
«Για οποιοδήποτε πλάνο βασικό συστατικό είναι η ενέργεια, η σκληρότητα, το να βάλουμε τα κορμιά μας στις επαφές και αυτά εμείς δεν το κάναμε», εξήγησε ο προπονητής των «κίτρινων», που σχολίασε για την συνέχεια της σειράς ότι: «Θα περιμένουμε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδό μας, πιστεύουμε ότι θα εμφανιστούμε πιο συνεπείς, δυστυχώς χωρίς τον κόσμο αλλά αυτό είναι το δεδομένο για μας».
Σε ερώτηση για τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων κι αν τότε χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία, ο Πρίφτης απάντησε πως: «Υπήρχε μια καλή ευκαιρία αλλά δεν την διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, έχουμε ακόμη δύο ματς. Απέχουμε δύο νίκες από την 3η θέση σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που απέχει μία. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».
«Για οποιοδήποτε πλάνο βασικό συστατικό είναι η ενέργεια, η σκληρότητα, το να βάλουμε τα κορμιά μας στις επαφές», υπογράμμισε ο κόουτς του Άρη και συνέχισε: «Αυτά εμείς δεν το κάναμε. Ίσως το κάναμε για λίγο στο δεύτερο ημίχρονο όπου είχαμε δύο καλά αμυντικά δεκάλεπτο, σε αντίθεση με την επίθεση».
Σε ερώτηση τι πήγε στραβά, ο Πρίφτης εξήγησε: «Είναι μια συνισταμένη πολλών πραγμάτων. Τα δύο φάουλ του Τόμας μας προβλημάτισαν, κυρίως όμως δεν ήμασταν τόσο σκληροί όσο ο ΠΑΟΚ. Δεν είχαμε συγκέντρωση από το ξεκίνημα, χάνοντας εύκολα καλάθια και ανοιχτά σουτ. Η κούραση έπαιξε ρόλο».
Σχετικά με τον εκνευρισμό που υπήρχε στους «κίτρινους» στη διάρκεια του αγώνα, είπε: «Όταν είναι μεγάλη η επιθυμία σου για κάτι, όταν υπάρχει αγωνία και τα πράγματα δεν σου βγαίνουν, πολλές φορές εκφράζεσαι αρνητικά. Δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ μας. Προσωπικά προσπάθησα να μείνω ήρεμος αλλά στην διάρκεια ενός αγώνα, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Οι παίκτες εκτονώνονται, καμιά φορά με υπερβολικό τρόπο. Ξέρω ποια είναι η κατάσταση της ομάδας μου, έχουμε καλή χημεία, καλούς χαρακτήρες και μπορεί να φανεί κάπως αυτό που θα πω αλλά ξέρω τι πρέπει να επιτρέψω στην ομάδα. Αυτή είναι ήρεμη και μην αμφιβάλλετε γι’ αυτό».
«Ο ΠΑΟΚ είχε σωστή προσέγγιση του αγώνα σε αντίθεση με μας», παραδέχθηκε ακολούθως ο Πρίφτης και εξήγησε: «Αυτό φάνηκε στη σκληρότητα του στην άμυνα. Εμείς δεν ήμασταν σκληροί και φυσικά παραγωγικοί στην επίθεση. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε πολύ δυνατά την Τετάρτη και να ξαναέρθουμε το επόμενο Σάββατο. Αναμφίβολα υπάρχει κούραση σε όλους. Η πνευματική κούραση δεν παλεύεται με τίποτα».
Η κούραση οδήγησε τον Άρη σε λάθη σύμφωνα με τον Στέλιο Πουλιανίτη, τον 20χρόνο γκαρντ των «κίτρινων»: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, άξιζε τη νίκη. Μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι από εμάς, αυτό το δείχνει το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Έπρεπε να ήμασταν πιο δυνατοί στην άμυνα, κάναμε λάθη στην επίθεση όπου δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο ημίχρονο, σημειώσαμε μόνο 51 πόντους. Υπήρχε σχετική κούραση, έπαιξαν ρόλο και τα δύο γρήγορα φάουλ του Τόμας, όπως και τα άσχημα τελειώματα. Η κούραση μας οδήγησε σε λάθη».

Σχετικά άρθρα