«Δικαίωση για την στάση ζωή μας»

Δικαίωση για τις προσπάθειες του ίδιου και του αδελφού του Παναγιώτη και για την στάση ζωής τους, χαρακτήρισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας, που κατέκτησε την φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός.
«Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος και τόνισε: «Κάναμε ένα ιστορικό επίτευγμα με την κατάκτηση του τίτλου αήττητοι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα. Είναι μια δικαίωση για μας, για μια στάση ζωής, ο φετινός τίτλος. Για το τι μπορείς να πετύχεις με το δικό σου τρόπο, όπως θες και αξίζεις. Όλο κάτι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά νομίζω σήμερα πως αλλάζει η κατάσταση. Θα το δείτε ότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς τέτοιες στιγμές όταν έχεις χάσει. Άρχισε άσχημα η χρονιά, με ένα ατυχές αποτέλεσμα, κι από εκεί και πέρα άρχισε μια απίστευτη επίθεση στην ομάδα και σε μας. Είχαμε βαρεθεί να διαβάζουμε ότι τα κάνουμε όλα λάθος. Η δύναμη του Τύπου είναι πολύ μεγάλη και είναι δύσκολο να πας κόντρα σε αυτή». 
«Τελικά κάτι σωστό κάναμε, γιατί όπως είπε και ο Σπανούλης, η φετινή χρονιά είναι τουλάχιστον εφάμιλλη με το 2012», συνέχισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος και εξήγησε: «Κερδίσαμε στη Βαρκελώνη για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, με φανταστικό μπάσκετ, πήραμε τρεις σερί νίκες απέναντι στην Μπαρτσελόνα, κάναμε μια επική ανατροπή με την ΤΣΣΚΑ, ενώ στον τελικό αν είχε μπει ένα σουτ πιστεύω πως θα κερδίζαμε. Ήμασταν στην διεκδίκηση της νίκης μέχρι το 36’. Πήραμε ένα πανάξιο πρωτάθλημα, με όλες τις συνθήκες όπως πρέπει».
«Μετά τον αγώνα του Κυπέλλου κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια κρίση, πιστεύουμε πως το κάναμε σωστά», είπε ακολούθως ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός. «Χρειαζόταν χρόνος για να αποφασίσεις ποια θα είναι η κατεύθυνση της ομάδας. Ξέρω ότι πολλοί λέτε ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Με τον Γιάννη είχαμε μιλήσει και πριν ανακοινωθεί η συμφωνία μας. Ο Γιάννης ταίριαξε με τη φιλοσοφία τη δική μας και της ομάδας. Ο ιδανικός την ιδανική στιγμή». 
Σε ερώτηση αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κυριαρχήσει, όπως δεν συνέβη μετά τους ευρωπαϊκούς τίτλους το 2012 και το 2013 απάντησε: «Στην Ελλάδα για λόγους που δεν έχουν πάντα σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι, είναι πιο δύσκολο να πετύχεις το στόχο σου. Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Παναθηναϊκού το 2012 έχει να κάνει και με την ήττα. Είναι δύσκολο να παλεύεις όταν χάνεις αγώνες και τίτλους. Εμείς προσπαθήσαμε κρυστάλλινα, μάγκικα και πειραιώτικα».  Σε ερώτηση για τις αποφάσεις να φέρουν τον Σπανούλη και τον Σφαιρόπουλο κι αν αποτελεί δικαίωση, απάντησε: «Ο Βασίλης άλλαξε την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, γιατί είναι μπροστάρης σε αυτά που έχουμε πετύχει. Ήταν μια μεγάλη κίνηση, το έχω πει ότι ο Βασίλης δεν μπορούσε να παίξει αλλού αυτό το μπάσκετ και γι’ αυτό βγάζει αυτό το πράγμα. Ο Βασίλης δίνει στον Ολυμπιακό και το ανάποδο. Για τον Γιάννη (Σφαιρόπουλο) είμαστε δικαιωμένοι και δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και η συνολική δουλειά που κάνει».  Σχετικά με το σχεδιασμό για το μέλλον, το συμβόλαιο του Σλούκα και το ενδεχόμενο επιστροφής του Περπέρογλου, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: «Δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν παίκτη από αυτούς που έφυγαν, συμπεριλαμβανομένων του Χάινς και του Περπέρογλου. Για τον Σλούκα είναι δεδομένη η πρόθεση και δική μας και του παίκτη για να μείνει». 

Σχετικά άρθρα