Εξαιρετικός ο Βάργκας

Ο Ρόναλντ Βάργκας λίγες ώρες μετά την… υπογραφή των συμβολαίων με την “Ένωση” αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του Κόπα Αμέρικα με τη φανέλα με το νούμερο 10 της Εθνικής Βενεζουέλας κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Κολομβίας.

Ο Νοέλ Σανβισέντε ξεκίνησε τον 29χρονο μεσοεπιθετικό στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής τριπλέτας, ωστόσο ο Βάργκας είχε ουσιαστικά ελεύθερο ρόλο μέσα στο γήπεδο. Έτρεξε πολύ και γενικά η παρουσία του κρίνεται κάτι παραπάνω από θετική, ενώ από το πόδι του προήλθε και το νικητήριο γκολ της Βενεζουέλας (1-0).

Έδειξε ότι είναι ταχύς, πάει στο ένας εναντίον ενός, έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, κρατούσε τη μπάλα σωστά, έπαιζε εύκολα και γρήγορα το ένα – δύο, αποκτούσε πλεονέκτημα στο χώρο, χρησιμοποιούσε με άνεση και τα δύο πόδια, πατούσε περιοχή ενώ έδινε βοήθειες και ανασταλτικά. Η ΑΕΚ δείχνει να έχει πετύχει διάνα…

Λεπτό προς λεπτό:

16′: Ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής ο Οσπίνα μπλόκαρε
27′: Ο παίκτης της ΑΕΚ έπαιξε ωραία το ένα – δύο με τον Αράνγκο, βγήκε απέναντι από τον Οσπίνα, αλλά το πλασέ του το εξουδετέρωσε ο Κολομβιανός γκολκίπερ
33′: Διπλή κλωτσιά από τον Βαλέντσια, ο Βάργκας έμεινε για λίγη ώρα στο έδαφος, αλλά τελικά επέστρεψε
54′: Άλλη μία γερή κλωτσιά από πίσω από τον Σάντσες, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει την ομάδα του στην κόντρα
60′: Παράλληλο ψηλοκρεμαστό γύρισμα με το αριστερό, ο Γκουέρα με κεφαλιά τροφοδότησε τον Ροντόν ο οποίος με νέα κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
78′: Αντικαταστάθηκε από τον Σέζαρ Γκονζάλες

Σχετικά άρθρα