Αρχική / Πολιτισμός / City life / Τρεις εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη που δεν πρέπει να χάσεις
Τρεις εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη που δεν πρέπει να χάσεις  thumbnail

Τρεις εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη που δεν πρέπει να χάσεις

Τα έργα της μοναδικής μουσικής περσόνας Kim Gordon εκτίθενται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, ενώ έργα έξω από το μέτρο και το συμβιβασμό, στην έκθεση ameτρια, μαζί με μία έκθεση για τους δεσμούς της οικογένειας από το Family Business φιλοξενούνται στο κτήριο του μουσείου στην οδό Πειραιώς.


Η μοναδική Kim Gordon, η ψυχή των Somic Youth που άλλαξαν τη ροκ σκηνή με τη μουσική τους, έρχεται στην Αθήνα και αποδομεί τις μπάντες που δούλεψαν γύρω από τη δυσαρμονία (dissonance) και τις διάφορες πλευρές αυτού που σήμερα ονομάζεται noise music. Οι πίνακές της είναι με έναν τρόπο προφητικοί, καθώς οι λέξεις που παρουσιάζουν είναι αποκομμένες από τα αρχικά τους συμφραζόμενα και υπάρχουν μόνο στο επίπεδο της καθαρής οπτικής γλώσσας, χωρίς πληροφοριακό περιεχόμενο, πέρα από τις εικονιστικές και συγκειμενικές τους ιδιότητες. Η αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη μετατρέπεται σε μνημείο των συγκροτημάτων που ασχολήθηκαν με τη noise music.Στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς τώρα, η έκθεση ameτρια παρουσιάζει αντικείμενα κι έργα τέχνης ως τεκμήρια μιας ενόρμησης που βοηθά στην εξέλιξη της σκέψης. Τα έργα αδιαφορούν πλήρως για τις αξίες του μέτρου και του ευτυχούς μέσου όρου, αλλά αντίθετα, εκφράζουν μια πρωτογενή άσκοπη ενόρμηση που μοναδική της πρόθεση είναι να ασκείται χωρίς αναστολές.Παράλληλα, στο ίδιο κτήριο «τρέχει» και η έκθεση «Dirty Linen» από το Family Business, έναν εναλλακτικό μη κερδοσκοπικό καλλιτεχνικό χώρο που φιλοξενεί πρωτότυπες εκθέσεις ανοιχτές σε κάθε είδους καλλιτεχνικό πειραματισμό. Η έκθεση αυτή είναι μια από μια σειρά εκθέσεων που θα παρουσιάσει το Family Business στην Αθήνα και αποτελεί πρόταση της Myriam Ben Salah. Πρόκειται για μια μικρής κλίμακας έρευνα σε θέματα ατίμωσης και σκανδάλων, που εξετάζει την οικογένεια ως ένα κουβάρι ατόμων και σχέσεων που περιλαμβάνει πραγματικούς οικογενειακούς δεσμούς, όσο και ευρύτερες εθνικές και διεθνείς σχέσεις, που γίνονται πιο εμφανείς κατά την τρέχουσα, παγκόσμια οικονομική κρίση.


Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1 / Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.


clickatllife

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X