Πίτα με…φρούτα του δάσους!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul>
<li>300 γρ. αλεύρι</li>
<li>100 γρ. βούτυρο παγωμένο</li>
<li>75 γρ. ζάχαρη άχνη</li>
<li>1 αυγό</li>
<li>1 κρόκο για άλειμμα</li>
<li>1 κ.σ. νερό (αν ή ζύμη είναι πολύ σφιχτή)</li>
</ul>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>6 κούπες φρούτα του δάσους κατεψυγμένα, αποψυγμένα και σουρωμένα (κρατάμε το ζουμί)</li>
<li>150-250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική</li>
<li>1/2 κούπας κορνφλάουρ</li>
<li>χυμό από μισό λεμόνι</li>
</ul>
<p><strong>Για το γλάσο</strong></p>
<ul>
<li>1 κούπα άχνη ζάχαρη</li>
<li>1 – 2 κ.σ. από το χυμό των φρούτων</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Μέθοδος Εκτέλεσης</span></strong></p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο στο πολυμηχάνημα. Χτυπάμε μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί τελείως. Χαμηλώνουμε την ένταση και ρίχνουμε μέσα ένα αυγό. Πρέπει το αλεύρι να αλλάξει χρώμα, να γίνει κιτρινωπό και να μοιάζει με ψίχουλα.  </li>
<li>Χαμηλώνουμε την ένταση και ρίχνουμε τον έναν κρόκο.</li>
<li>Προσθέτουμε σιγά σιγά το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να δέσει και να γίνει αρκετά μαλακή για να τη δουλέψουμε.</li>
<li>Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Καλό θα ήταν να της δώσουμε ένα σχήμα πλακέ για να την τυλίξουμε για να μας είναι πιο εύκολο να την ανοίξουμε.</li>
<li>Αλευροβουτυρώνουμε μία ταρτιέρα 28 εκ. στρογγυλή ή τετράγωνη και αφήνουμε στην άκρη.</li>
<li>Παίρνουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες και βάζουμε το ζυμάρι ανάμεσα τους εφόσον έχουμε αλευρώσει καλά και το ζυμάρι και τις λαδόκολλες. Με τον πλάστη ανοίγουμε σιγά σιγά το φύλλο ανάμεσα από τις λαδόκολλες . Εάν το φύλλο ανοίγει δύσκολα, αφήνουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε το ζυμάρι να μαλακώσει. </li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.</li>
<li>Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα φρούτα, τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Κρατάμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.</li>
<li>Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο της. Από πάνω βάζουμε τη γέμιση.</li>
<li>Ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.</li>
<li>Κατα τη διάρκεια που ψήνεται ετοιμάζουμε το γλάσσο ανακατεύοντας την άχνη με το χυμό των φρούτων.</li>
<li>Διακοσμούμε το γλυκό απλώνοντας το γλάσσο από πάνω.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα